Logo
 Spausdinti šį puslapį

Nuaidėjo tradicinė Drevernos kaimo ir žvejų šventė „Ant marių kraštelio“ (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Asociatyvi Sandros Vaičienės nuotr. Asociatyvi Sandros Vaičienės nuotr.

Liepos 9 dieną Drevernoje vyko kasmetinis renginys „Ant marių kraštelio". Specialiai parengta programa šventę atidarė Priekulės E.Vicherto teatro artistai ir režisierė A. Zapalskienė.

 

Marių močia bei kiti marių gyventojai padėjo įteikti keturis Gintarinius padėkos karšius nusipelniusiems dreverniškiams. Šiemet jie atiteko: Eugenijai Rumbutienei už pulko anūkų užauginimą puikiais žmonėmis; Adolfui ir Vincentai Šikšniams už geranoriškumą ir žvejiškų tradicijų bei papročių sklaidą jaunimui; Jurgai ir Jurgitai Miežečiams už tėvišką rūpestį gausia šeimyna; Linai ir Silverijui Grikšams už įspūdingą paramą, organizuojant Drevernos kaimo ir žvejų šventes. Meniškas medines karšio statulėles, papuoštas gintaro gabalėliais, pagamino tautodailininkas iš Gargždų.

Sveikino Priekulės seniūnė Daivutė Bliūdžiuvienė ir rajono Tarybos narė Rasa Petrauskienė bei rajono Kultūros skyriaus vedėjas Gintautas Bareikis.

Nedidelis šventės biudžetas nesutrukdė sudaryti išskirtinę ir tikrai gurmanišką programą – koncertus surengė Drevernos dainininkai ir šokėjai bei jų vadovai: Rima Araškevičienė, Zigmas Lygnugaris, Virgina Asnauskienė. Šventine Dreverna džiaugėsi aukštaičiai, dzūkai  Trakų Vokės dvaro folkloro ansamblis „Vija“ ir vadovas Arvydas Kirda. Puikią klasikinės muzikos valandą padovanojo skambiausi Lietuvos moterų balsai  ansamblis „Inmezzo“ – meno vadovė docentė Aušra Stasiūnaitė, o roko gerbėjus pamalonino energingų vyrukų grupė „Voicelles“, vadovas  Tomas Mikalauskas. Elegantiška ir subtili grupė iš Klaipėdos „Trys apelsinai“ priminė visų laikų geriausių dainų melodijas, o naujieji Drevernos mažųjų laivų uosto šeimininkai UAB „Hortivita“ šventę apvainikavo didingu skambiu fejerverku.

Nepamiršome padėkoti ir šventės rėmėjams  Klaipėdos rajono savivaldybei, UAB „Hortivita“, verslininkams L.S.Grikšams, ūkininko P.Vasiliausko ūkiui, asociacijai Drevernos bendruomenė, Kazimierui Jurgelevičiui, Vaidui Vasiuliui, šunų veislynui „Pamario vilkė“, informaciniams rėmėjams „Bangai“, portalui „Mano Gargždai“, „Gargždų kraštui“, „Vakarų ekspresui“.

 

Šventės Ant marių kraštelio" akimirkos – Sandros Vaičienės ir Roberto Macijausko nuotraukose:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,