Logo
 Spausdinti šį puslapį

Kvietiniškiai dalyvavo folkloro festivalyje „Parbėg laivelis“

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Dalyvių nuotr. Dalyvių nuotr.

    Keturias dienas Klaipėdoje vyko folkloro dainų ir šokių tarptautinis festivalis „Parbėg laivelis".

 

    „Kartais sakoma, jog folkloristai dirba triūsia kaip bitelės. Visą folklorinį turtą festivalio dalyviai suneša į tą kraštą, kur, kaip sakoma, medaus upės teka. Šis gražus kraštas mums yra Klaipėda", – pastebėjo uostamiesčio Etnokultūros centro direktorė Nijolė Sliužinskienė.
    Per keturias dienas įvyko daugiau nei penkiasdešimt įvairių renginių, dalyvavo virš 600 įvairių ansamblių narių, Danės skvere buvo įsikūrę apie 200 amatininkų, kurie nepabūgo nei vėjo, nei labai purškiančio lietaus.
    Klaipėdoje svečiavosi folkloristai iš Baltarusijos, Gruzijos, Italijos, Latvijos, Norvegijos, Portugalijos, Rusijos, Ukrainos ir Lietuvos miestų.
    Smagu, kad šiemet kaip lygūs su kitais šiame festivalyje dalyvavo ir Gargždų kultūros centro Kvietinių skyriaus folkloro ansamblis „Kvėitys", kuriam vadovauja Regina Jokubaitytė.
    Sekmadienį Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje Kvietinių kaimo liaudiškų giesmių pateikėjai ir giesmininkai: Karolina Vičiulienė, Ona Drungilienė, Povilas Špučys ir Irena Jankauskienė su šios bažnyčios liaudiškų kantičkų giesmininkais giedojo giesmes visai Europai. Renginį vedė kun. dr. Saulius Stumbra.

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,