Logo
 Spausdinti šį puslapį

Prie Sporto centro – mini golfo aikštelė

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Sporto centro nuotr. Sporto centro nuotr.

Visi sporto ir golfo mėgėjai kviečiami išbandyti naujai įrengtą mini golfo aikštelę, esančią prie Sporto centro.

 

Mini golfo aikštelė – puikus smagaus ir turiningo laisvalaikio praledimo pasirinkimas. Šį žaidimą gali žaisti bet kokio amžiaus asmenys. Tai smagus tikslumo, susikaupimo ir įgūdžių reikalaujantis žaidimas.

 

Pateikiame mini golfo taisykles:

1. Mini golfo žaidimo tikslas – per kuo mažiau mušimų specialia lazda įmušti kamuoliuką į takelyje esančią duobutę.

2. Žaidžiant mini golfą taškai skaičiuojami taip: kiekvienas mušimas – vienas taškas. Laimi mažiausiai taškų surinkęs žaidėjas. Taškai sumuojami žaidimo pabaigoje (galimas ir kitoks taškų skaičiavimo būdas).

3. Mušant kamuoliukas turi laisvai riedėti. Negalima kamuoliuko stumti. Kamuoliuko nereikia mušti taip stipriai, kad jis išskristų iš takelio. Kamuoliuką žaidėjas gali mušti tik jam visiškai sustojus.

4. Kamuoliukui sustojus prie takelio borto, galima jį atitraukti per 10 cm (arba per mini golfo lazdos galo ilgį) ir mušti toliau.

5. Išmušęs kamuoliuką iš takelio žaidėjas turi vėl pradėti mušti nuo takelio pradžios, o taškai skaičiuojami toliau. Pvz.: žaidėjas mušė 2 kartus, o trečiu smūgiu išmušė kamuoliuką iš takelio. Vėl pradėjęs mušti nuo pradžios padėklo žaidėjas 4 smūgiais įvarė kamuoliuką į duobutę. Tokiu atveju iš viso buvo padaryti 7 smūgiai.

6. Mini golfą žaisti gali visi asmenys nepriklausomai nuo amžiaus ir lyties. Tai jėgos nereikalaujantis žaidimas, kuriame reikia tikslumo, susikaupimo, apskaičiuoto kamuoliuko mušimo.

7. ĮSPĖJIMAS: žaidžiant mini golfą negalima naudoti jėgos, mojuoti lazda ar kitaip kelti grėsmę aplinkiniams ir aikštelės įrangai (figūroms, takeliams, dirbtinei žolei ir pan.). Draudžiama triukšmauti arba kitaip trukdyti kitiems žaidėjams susikaupti. Prieš mušant lazda reikia įsitikinti, ar arti nėra žmonių, kuriuos galima sužeisti.

8. ĮSPĖJIMAS: žaidžiant mini golfą negalima lipti ant takelių ir figūrų; kamuoliuką reikia mušti atsistojus šalia takelio arba jį apžergus. Kamuoliukas išmušamas nuo išmušimo padėklo aliuminio plokštelės. Žaidėjas ant padėklo gali stovėti tik išmušimo metu.

9. DĖMESIO: stovėti arti kamuoliuką mušančio žaidėjo gali būti pavojinga. Kamuoliuką iš duobutės išimti galima tik įsitikinus, kad kitas žaidėjas tuo metu nemuša savojo kamuoliuko į tą pačią duobutę.

 

Lazdų ir kamuoliukų galima pasiimti Sporto centro administracijos kabinete.

 

DSC 0364

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,