Logo
 Spausdinti šį puslapį

Klaipėdos rajono turizmo informacijos centras aktyviai dalyvavo Jūros šventės renginiuose

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos rajono TIC nuotr. Klaipėdos rajono TIC nuotr.

Jau kelinti metai, prieš Jūros šventę Kuršių marias papuošia istorinių burlaivių burės. Tik istoriniuose atvirukuose galima matyti kiek daug anuomet mariose ir prieplaukose buvo burinių laivų.

 

Šiais metais tradicinių ir istorinių burlaivių regata „Burpilis 2016“ subūrė tradicinių ir istorinių laivų savininkus, pamario gyvenviečių bendruomenes, jūrinio paveldo entuziastus tradicinės laivadirbystės amatininkus. Kurėnai, venterinės valtys susirinko į vieną būrį ir draugiškų varžytuvių metu skrodė marių vandenis. Liepos 26 d. startavusi Nidoje regata finišavo ketvirtadienio vakarą Klaipėdoje.

Klaipėdos rajono turizmo informacijos centro senovinis plokščiadugnis burlaivis reisinė „Dreverna“ Burpilio regatoje prisijungė į III etapą, skirtą Lietuvos buriuotojui Kristupui Ponaičiui ir buriavo iš Šturmų į Klaipėdą. Didžiųjų burvalčių klasėje reisinė „Dreverna“ tą dieną užėmė II vietą. Burpilio regata buvo užbaigta Klaipėdoje Pilies tilto pakėlimu ir teatralizuotu laivų suplaukimu prie Buriuotojų krantinės.

Penktadienį ir šeštadienį istoriniai burlaiviai dalyvavo jau penktojoje tradicinių ir istorinių laivų dienoje „Dangės flotilė“. „Tai – unikalus, analogų Lietuvoje neturintis renginys, reprezentuojantis jūrinę kultūrą ir tradicijas. Jį sukūrėme kartu su Jumis, siekdami kilnaus tikslo – pristatyti Lietuvos ir kaimyninių šalių tradicinius ir istorinius laivus, paskatinti visuomenę domėtis jūriniu paveldu. Drauge su Jumis mokomės pažinti džiaugtis ir saugoti žmogaus harmoniją su jūra“ – kalbėjo Lietuvos Jūrų muziejaus direktorė Olga Žalienė. Kiekvienam burlaiviui krantinėje buvo parengti stendai su burlaivio istorija, aprašymu, iš kokių medžiagų pastatytas, kokiais tikslais plaukiojo. Jūros šventės dalyviai grožėjosi teatralizuotais laivų paradais ir laivų pristatymais Danės upėje, tarp Biržos ir Pilies tiltų. Daug gražių emocijų sulaukė mūsų reisinė „Dreverna“. Galime didžiuotis Klaipėdos rajoną reprezentuojančiu laivu.

Klaipėdos rajono turizmo informacijos centras nuoširdžiai dėkoja puikiai laivo įgulai (komandai): kapitonui – Sauliui Sobutui iš Drevernos, buriuotojams: laivadirbiui Vaidotui Bliūdžiui iš Švėkšnos, kalviui Egidijui Latėnui iš Vilniaus, Panemunių regioninio parko specialistui Aidui Mozūraičiui su sūnumis. Tai - tikrieji reisinės „Dreverna“ draugų klubo nariai. 

Tuo metu, kai reisinė „Dreverna“ reprezentavo Klaipėdos rajoną, Klaipėdos regiono turizmo informacijos centrai, šūkiu „Ateik – Pažink – Atrask Klaipėdos regioną!“, nuo penktadienio ryto iki sekmadienio vakaro kvietė Jūros šventės dalyvius į Turizmo gatvę. Čia kiekvienas jūros šventės dalyvis ar svečias galėjo rasti informaciją apie turizmo paslaugas, o galbūt ir galimas atostogas Lietuvoje. Visas Klaipėdos regionas susijungė į vieną bendrą stendą ir pristatė turizmo galimybes visose 7 savivaldybėse.  

 

IMG 3727

IMG 3752

 

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,