Logo
 Spausdinti šį puslapį

Klaipėdos apskrityje tęsiama prevencinė akcija „Gyvenkime saugiai“

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Sandros Vaičienės nuotr. Asociatyvi Sandros Vaičienės nuotr.

    Siekdami sumažinti gaisrų, kylančių gyvenamajame sektoriuje, skaičių, išvengti skaudžių nelaimių bei materialinių nuostolių, nuo rugpjūčio 19 d. Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros pareigūnai, bendradarbiaudami su Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Klaipėdos miesto policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus Bendruomenės pareigūnų grupės pareigūnais, Palangos miesto policijos komisariato Prevencijos poskyrio pareigūnais, Klaipėdos rajono savivaldybės ūkinių komandų ugniagesiais, Kretingos ir Skuodo rajonų savivaldybių seniūnijų darbuotojais, UAB „Šilutės būstas" darbuotojais ir kitomis institucijomis, lankosi daugiabučiuose gyvenamuosiuose būstuose ir privačiame gyvenamajame sektoriuje.

 

    Ši priemonė vykdoma atsižvelgiant į gaisrų statistiką bei išanalizavus, kuriuose gyvenamuosiuose namuose, būstuose ar teritorijose anksčiau buvo kilę gaisrai, gaisrų metu nukentėjo žmonės ir kur yra didžiausia rizika kilti gaisrui.

    Apsilankymų metu pareigūnai bendrauja su gyventojais. Jie teigia, kad didžioji dalis gyventojų juos įsileidžia geranoriškai, išklauso patarimų, rekomendacijų, konsultacijų gaisrinės saugos ir viešosios tvarkos klausimais. Gyventojai taip pat pateikia pareigūnams klausimų, jiems dalijama prevencinė medžiagą. Gyventojai informuojami, kad pernai Klaipėdos apskrityje gyvenamosios paskirties pastatuose kilo 163 gaisrai, juose žuvo 4 žmonės. Šių žūčių priežastys – neatsargus gyventojų elgesys su ugnimi bei neatsargus rūkymas.

    Pareigūnai įvertina lankomų gyvenamųjų ir bendrojo naudojimo patalpų gaisrinę būklę, primena gyventojams, kad netrukus prasidės šaltasis metų laikotarpis. Kad būtų išvengta žūčių ir nuostolių, jie ragina gyventojus laiku susiremontuoti krosnis, išsivalyti dūmtraukius, sutvarkyti elektros instaliaciją, įsirengti dūmų signalizatorius ir atsargiau elgtis su ugnimi: nerūkyti lovose, nepalikti neužgesintos nuorūkos, neleisti vaikams žaisti su degtukais. Kilus gaisrui ar įvykus kitai nelaimei, nedelsiant kviesti ugniagesius bendruoju pagalbos telefonu 112.

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,