Logo
 Spausdinti šį puslapį

Šalia Klaipėdos sužibo „Mercedes-Benz“ žvaigždė

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Tomo Gukausko/ve.lt nuotr. Tomo Gukausko/ve.lt nuotr.

Tiek svečių, kiek jų ketvirtadienio vakare susirinko Jakų žiedo pašonėje duris atvėrusiame naujajame „Silberauto“ automobilių centre, uostamiestyje seniai nebuvo jokiame oficialiame renginyje. „Visas verslo ir valdžios elitas“, – juokavo kažkas.

 

Kita vertus, tai neturi būti nuostabu – jau pats „Mercedes-Benz“ prekės ženklas įkūnija lyderystę, tad logiška, kad ir veiklą pradedančio pažangaus šios markės lengvųjų, komercinių automobilių bei sunkvežimių serviso ir naujų automobilių salono atidaryme susirinko visi savo srities lyderiai.

Čia buvo galima pamatyti uostamiesčio pramonininkus, uostininkus, statybininkus, transportininkus, kitų verslo sričių atstovus, net teisėjus ir garsius sportininkus, Klaipėdos miesto ir rajono merus (netgi buvusius), kaimyninių šalių „Mercedes-Benz“ centrų vadovus ir svečius iš „Daimler“ koncerno.

Vis dėlto didžiausia vakaro žvaigždė buvo ne žmonės, o pats centras, įsikūręs vaizdingoje vietoje Sudmantuose, šalia automagistralės Vilnius-Klaipėda.

Įdomu tai, kad simbolinė kapsulė, žyminti pradedamas naujojo „Silberauto“ automobilių centro statybas, buvo įkasta vos pernai spalį, tad 10 mėnesių terminas, per kurį statybininkai sugebėjo atlikti visus darbus „nuo iki“, yra vertas pagarbos.

Dėl to UAB „Silberauto“ valdybos pirmininkas dr. Rimantas Stankevičius rangovų vadovui – bendrovės „Aldasta“ direktoriui Algimantui Daugėlai – negailėjo ne tik šiltų žodžių. Statybininko rankose atsidūrė ir naujo mersedeso rakteliai.

„Tai – moderniausias „Mercedes-Benz“ salonas ne tik Lietuvoje. Jis yra moderniausias visoje Rytų Europoje“, – oficialioje atidarymo ceremonijoje džiaugėsi Artūras Laurinaitis, „Silberauto“ Klaipėdos teritorinio automobilių pardavimo ir techninės priežiūros skyriaus vadovas.

Klaipėdos rajono meras Vaclovas Dačkauskas naująjį centrą pavadino tiesiog grandioziniu.

UAB „Silberauto“ į šį projektą investavo apie 4 mln. eurų. Įspūdingame dviejų lygių pastate yra ir naujų automobilių pardavimo salonas, ir atskiros lengvųjų automobilių bei sunkvežimių aptarnavimo erdvės. Naujojo centro bendrasis plotas siekia net 3 600 kvadratinių metrų.

Įmonės atstovai džiaugiasi, kad nuo šiol sutrumpės ir teikiamų paslaugų, kurių ratas gerokai išsiplėtė išsikrausčius iš senojo pastato Šilutės plente uostamiestyje, trukmė. Padidėjo naujajame centre vienu metu aptarnaujamų transporto priemonių skaičius, o naujų automobilių ekspozicija išaugo net 3 kartus. Be to, įdarbinta trečdaliu žmonių daugiau nei iki šiol.

Naujojo „Silberauto“ centro vieta parinkta laikantis Vakarų pasaulyje priimtų standartų. Vienas iš reikalavimų – dideliais srautais pasižyminčios trasos kaimynystė. Todėl tikimasi, kad šalia centro esanti automagistralė bus ir patogi dabartiniams klientams, ir leis lengviau saloną bei servisą pasiekti naujiems.

Pernai spalį, kuomet buvo pradėtos statybos, simbolinės kapsulės įkasimo ceremonijoje Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas pastebėjo: „Džiugu, kad čia suspindės sidabrinė žvaigždė, ir tai bus puošmena bei džiaugsmas visam Klaipėdos regionui“.

Būtent taip ir atsitiko vakarykščios automobilių centro atidarymo ceremonijos metu – skambant fanfaroms ir į dangų kylant fejerverkams Klaipėdos prieigas apšvietė sidabrinė trijų stipinų „Mercedes-Benz“ žvaigždė.

„Silberauto“ savo verslą Klaipėdos regione vysto jau 13-us metus.

VEdid WWW

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,