Logo
 Spausdinti šį puslapį

Paskelbta, kurie Klaipėdos rajono kandidatai sieks Seimo nario posto

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
2016 m. Seimo rinkimai vyks spalio 9 d. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr. 2016 m. Seimo rinkimai vyks spalio 9 d. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr.

    Penktadienį, iki rinkimų likus mėnesiui laiko, Vyriausioji rinkimų komisija paskelbė partijų ir koalicijų kandidatų į Lietuvos Respublikos Seimą daugiamandatėje ir vienmandatėse apygardose sąrašus. Juose į rinkimus atskubėję Klaipėdos rajono gyventojai ras ne vieną girdėtą pavardę.

 

    Gargždų vienmandatėje apygardoje dėl Seimo nario kėdės varžysis 7 kandidatai: liberalas Eugenijus Gentvilas, socialdemokratas Benediktas Juodka, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovas Bronius Markauskas, Lietuvos centro partijos narys Žydrūnas Banevičius, „darbietė" Loreta Kaltauskienė, konservatorė Rasa Petrauskienė ir save iškėlęs Petras Gražulis.
    Daugiamandatės apygardos sąrašuose Klaipėdos rajono gyventojai atpažins ir ne sykį girdėtas pavardes, ir išvys naujų. Lietuvos socialdemokratų partija į sąrašą įtraukė Ligitą Liutikienę, partija „Tvarka ir teisingumas" – Tadą Grundulą, o LR liberalų sąjūdis – Audronę Balnionienę, Aušrą Norvilienę ir Aivarą Vasylių. Žinoma, į sąrašus įrašytos ir aukščiau minėtų vienmandatininkų pavardės.
    Klaipėdos rajone suformuotos 29 rinkimų apylinkės. Kaip jau rašėme anksčiau, šiuose rinkimuose jų bus mažiau – Slengių, Karklės ir Kalotės apylinkės buvo priskirtos Klaipėdos Danės apygardai.
    Rugsėjo 12 d., pirmadienį, 18 val. Gargždų vienmandatės rinkimų apygardos rinkėjai kviečiami ateiti į pilietinės iniciatyvos „Balsuok atsakingai" organizuojamus debatus, išgirsti ir išsirinkti už ką balsuoti. Gargždų apygardos kandidatų į Seimą debatus moderuos profesionalus žurnalistas Ridas Jasiulionis.

 

Kandidatai, kurie dėl Seimo nario posto varžysis Gargždų vienmandatėje apygardoje:

kandidatai1

kandidatai2

    Vyriausiosios rinkimų komisijos nuotr.

 

Kandidatai iš Klaipėdos rajono, kurie Seimo nario posto sieks daugiamandatėje apygardoje:

 kandidatai3

Vyriausiosios rinkimų komisijos nuotr.

 

informacija
    2016 m. Seimo rinkimai vyks spalio 9 d.
    Iš viso bus išrinktas 141 Seimo narys. Daugiamandatėje apygardoje bus paskirstyta 70 mandatų, vienmandatėje – 71.
    Iš viso šalyje Seimo nariais panoro tapti 1416 kandidatų: pagal sąrašus – 1387, vienmandatėse apygardose – 673. 26 vienmandatininkai išsikėlė patys, 653 buvo iškelti.
    Kandidatus iškėlė 16 partijų. Seimo rinkimuose dalyvaus 14 partinių sąrašų, nes 4 partijos suformavo 2 koalicijas.

 

Plakatas laiptai3

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,