Logo
 Spausdinti šį puslapį

Vėl šurmuliuos tradicinė Pasaulinės gyvūnų dienos šventė

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Asociatyvi Dariaus Damulio nuotr. Asociatyvi Dariaus Damulio nuotr.

    Jau tapo gražia tradicija, kad paskutinį rugsėjo sekmadienį Klaipėdos rajono ir kitų miestų gyvūnų mylėtojai skuba į Gargždus, kur organizuojama Pasaulinės gyvūnų dienos šventė. Šiemet septintąjį kartą rengiama šventė drauge su augintiniais gerai praleisti laiką „Vaivorykštės" gimnazijos stadione pakvies rugsėjo 25 d. 13–16 val.

 

    Kaip ir kasmet, UAB „Mars Lietuva" organizuojamame renginyje bus galima ne tik pasigėrėti pačiais gražiausiais augintiniais, bet lauks ir įvairūs konkursai, pramogos, gyvūnų turėtojams patarimų negailės atvykę specialistai, vyks parodomosios programos, savanorystės iniciatyvos, veiks būsimo šeimininko akademija.
    Pasaulinė gyvūnų diena pradėta švęsti 1931 metais po Florencijoje vykusios gyvūnų globos konferencijos, kai jos dalyviai nusprendė, jog spalio 4-oji, Šv. Pranciškaus, gyvūnų globėjo mirties diena, bus skirta gyvūnams pagerbti. Šią dieną siekiama atkreipti žmonių dėmesį į gyvūnų apsaugą, elgesį su jais bei padėkoti gyvūnams už didžiulę jų svarbą žmonių gyvenime, suteikiant gyvenimui daugiau džiaugsmo ir prasmės.

 

gyvunu-dienos-svente

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,