Logo
 Spausdinti šį puslapį

Pasirašytas Ketinimų protokolas su Gruzijos Akhmetos savivaldybe

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

    Šį ketvirtadienį Klaipėdos rajono meras Vaclovas Dačkauskas pasirašė Ketinimų protokolą su Gruzijos Akhmetos Savivaldybės tarybos pirmininku Gela Jugašviliu dėl partnerystės ryšių įtvirtinimo tarp savivaldybių.

 

    Susitikime taip pat dalyvavo Klaipėdos rajono mero pavaduotojos Rūta Cirtautaitė ir Violeta Riaukienė, Tarybos nariai Rasa Petrauskienė ir Jonas Dromantas, Administracijos direktoriaus pavaduotojas Sigitas Karbauskas ir jo pavaduotojai Ligita Liutikienė ir Česlovas Banevičius, Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vedėja Raimonda Kučinskaitė.
    Šis vizitas – tai abiejų savivaldybių įgyvendinant Užsienio reikalų ministerijos iš dalies finansuojamą projektą dalis.
    Akhmetos savivaldybei taip pat atstovavo tarybos narys Nukris Gubianuris, Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Tamazis Kavtarašvilis, Savivaldybės informacijos centro darbuotoja Lela Tcholikišvili ir verslininkas, svečių namų savininkas ir vieno įspūdingiausių pasaulyje – Tušeti nacionalinio parko darbuotojas Giorgis Bakuridzė.
    Susitikimo metu buvo pasirašytas ketinimų protokolas, apsikeista pagrindine informacija apie abi savivaldybes.
    Ketinimų protokolu numatoma skatinti abiejų savivaldybių bendradarbiavimą turizmo, socialinėje, kultūros, švietimo, viešojo administravimo, sporto ir aplinkos apsaugos srityse.
    Bendradarbiavimas prasidėjo nuo Klaipėdos rajono ir Akhmetos savivaldybės patirties dalijimosi turizmo srityje. Šią vasarą mūsų savivaldybės delegacija lankėsi Gruzijos Akhmetos rajono savivaldybėje, kurioje dalijosi turizmo politikos planavimo, įgyvendinimo ir plėtros patirtimi.
    G. Bakuridzė pristatė Akhmetos savivaldybėje įsikūrusį Tušeti nacionalinį parką, jo išteklius ir turizmo plėtros galimybes.
    Gruzinai lankėsi Klaipėdos rajono turizmo informacijos centre, „Minijos" kino teatre, apžiūrėjo įdomiausias Gargždų vietas, lankysis Agluonėnuose, dalyvaus edukacinėje programoje „Žuvies kelias", šeštadienį apsilankys Vėžaičiuose, paminės kartu su judrėniškiais Europos paveldo dienas, o sekmadienį pakeliui į Palangos oro uostą apsilankys Olando Kepurėje.
    Džiaugiamės ir didžiuojamės, pradėję bendradarbiauti su kalniečių tauta ir tikimės įdomių susitikimų, apsikeitimų delegacijomis, bendrų naudingų projektų abiems savivaldybėms!

 

    Apie Klaipėdos rajono savivaldybės delegacijos vizitą į Gruzijos Akhmetos rajono savivaldybę ir projektą „Klaipėdos rajono ir Akhmetos rajono savivaldybių patirties mainai turizmo srityje" skaitykite ČIA.

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,