Logo
 Spausdinti šį puslapį

YAMAHA muzikos mokyklos klasėje Gargžduose laukiami ir maži, ir dideli

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Mažiesiems muzikantams įvairūs koncertai ir šventinės programos dovanoja neišdildomų įspūdžių. YAMAHA nuotr. Mažiesiems muzikantams įvairūs koncertai ir šventinės programos dovanoja neišdildomų įspūdžių. YAMAHA nuotr.

    Visame pasaulyje dirbančioje YAMAHA muzikos mokykloje mokosi 700 000 mokinių ir dirba 20 000 mokytojų. Viskas prasidėjo 1954 m., kai Japonijoje buvo sukurtas ankstyvojo muzikinio lavinimo projektas. Lietuvoje YAMAHA muzikos mokykla savo veiklą pradėjo 1993 m. Sėkmingai ji gyvuoja ir Gargžduose.

 

    Mokykla šiandien gali pasiūlyti daugybę programų. Jauniausieji moksleiviai yra 4 mėn. amžiaus kūdikiai. Kad būtų lengva ir malonu mokytis, atsižvelgiant į amžiaus grupes, buvo sukurti saviti mokymo metodai. Dirbant stengiamasi išnaudoti taip vadinamus „žinių langelius", kurie tam tikrame amžiuje užsiveria. Tuomet reikia daugiau pastangų, kad įsisavintume paprastus dalykus. YAMAHA mokykloje Jūs galite įgyvendinti visas savo svajones ir realizuoti visus norus.

 

    Gargždų YAMAHA muzikos mokyklos klasė siūlo šias programas:
    „Robis" – kūdikiams nuo 4 mėn. iki 2 m.
    „Mažyliai ir muzika" – vaikams nuo 2 m. iki 5 m.
    „Muzikos šalis" – vaikams nuo 5 m. iki 7 m.
    „Gitara" – vaikams nuo 10 m. ir suaugusiems

 

    Apie kiekvieną programą:

    „Robis"

vidine-robis

Mažylių muzikiniai gebėjimai ugdomi pasitelkus muzikines istorijas. YAMAHA nuotr.


    Programa sukurta vaikams nuo 4 mėnesių amžiaus, pagrindinis veikėjas – ruoniukas. Taikant „Robio" programą, vaikų muzikiniai gebėjimai lavinami pasitelkus paprastas muzikines istorijas. Atsižvelgiant į vaikų sensomotorinius įgūdžius bei taikant šiuolaikines informacijos perteikimo priemones ir metodus, vaikams siūlomi įvairūs būdai susipažinti su muzika. Šioje programoje vadovaujamasi „laisvojo atradimo" principu. Kiekvienas vaikas su pasauliu gali susipažinti taip, kaip nori jis. Kartu dainuodami, grodami, klausydamiesi muzikos ir judėdami, bendromis jėgomis puoselėjame vaikučių kūrybinius gabumus, meilę muzikai ir jį supančiam pasauliui.

    Programa skirta 4 mėnesių–2 metų amžiaus vaikams. Mokymo priemonės: knyga ir kompaktinė plokštelė tėvams. Programa trunka apie 2-us metus.

 

    „Mažyliai ir muzika"

vidine-mazyliai

Nuotaikingo pasirodymo akimirka. YAMAHA nuotr.

 

    Programoje mažylius mokome muzikuoti. Kartą per savaitę 8 vaikai ir jų tėveliai susitinka su aštuonkoju – pagrindiniu programos veikėju. Programai buvo parinktos temos iš kasdieninio vaikų gyvenimo. Vaikai ne tik kartu žaidžia, kuria, bet ir keliauja po muzikos šalį, kurioje susipažįsta su įvairiais muzikiniais instrumentais.

    Programa skirta 2–5 metų amžiaus vaikams (kartu su vienu iš tėvų). Mokymo priemonės: dvi spalvingos knygelės su kompaktinėmis plokštelėmis. Programa trunka apie 3-us metus.

 

    „Muzikos šalis"

vidine-muzikossalis

Vaikai kartu susipažįsta su muzika ir įvairiais muzikiniais instrumentais. YAMAHA nuotr.

 

    Užsiėmimai vyksta specialiai mažiems vaikams įrengtoje, erdvioje patalpoje. Klavišiniai ir ritminiai instrumentai, fleitos, gitara, spalvotos knygelės ir specialiai parengta kompaktinė plokštelė padeda paįvairinti užsiėmimus ir sudominti vaikus. Daug dėmesio skiriama balso, muzikinės klausos ir ritmo pojūčio lavinimui. Žinoma, kartu su vaikais mes laukiame ir Jūsų, mieli tėveliai!

    Programa skirta 5–7 metų amžiaus vaikams. Mokymo priemonės: 2 knygos su kompaktinėmis plokštelėmis, pratybų sąsiuviniai vaikams. Programa trunka apie 2-us metus.

 

    „Gitara"

    Programoje mokomasi groti akustine gitara. Repertuare įvairių laikotarpių kūriniai: nuo Bacho iki „Beatles". Mokiniams perteikiame ne tik grojimo technikos įgūdžius, bet ir supažindiname juos su įvairių stilių kūriniais. Atlikdami pratimus klausai lavinti, improvizuodami ir pritardami dainoms vaikai su džiaugsmu groja šešiomis stygomis.

    Programa skirta vyresniems nei 10 metų amžiaus vaikams, jaunimui ir suaugusiesiems. Mokymo priemonės: 4 knygos su kompaktinėmis plokštelėmis.

 

    Registracija dar vyksta, tad norintieji kviečiami išbandyti nemokamas parodomąsias pamokas. Registruotis www.muzikosmokykla.lt arba tel. 8 611 73 230.

 

yamaha-plakatas

 

    YAMAHA muzikos mokyklos klasės Gargžduose akimirkos:

 

 

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,