Logo
 Spausdinti šį puslapį

Kino industrijos atstovai su jaunimu pasidalins savo žiniomis

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Renginio plakatas. Renginio plakatas.

Rugsėjo 30 d. (penktadienį) 8 val. į Veiviržėnus atvyks Lietuvos kino industrijos atstovai, kurie Klaipėdos apskrities jaunimui ves mokymus, diskusijas, pristatymus apie kiną ir jo kūrimo subtilybes.

 

Veiviržėnų kultūros centras kartu su jaunimo klubu „Ekipa“ įgyvendina projektą festivalis „Filmų naktys slėnyje“, kurį remia Lietuvos kultūros taryba ir Klaipėdos rajono savivaldybė.

Jau 3 metus vasaros metu organizuojamos filmų naktys po atviru dangumi. Šiuo metu organizatoriai orientuojasi į lietuvių kino populiarinimą. Be to, kasmet Veiviržėnuose vyksta festivalio „Sidabrinės gervės naktys“ renginiai.

Projekto tikslas – skatinti jaunimo kūrybiškumą ir supažindinti su kino kūrimo subtilybėmis, populiarinant Lietuvos kino žanrą.

„Ši vasara ne išimtis – jaunimą ir visus mėgstančius kino teatrą po atviru dangumi sukvietėme į filmų naktis slėnyje. Rodėme tik lietuvių kūrėjų filmus, taip pat Veiviržėnuose vyko ir festivalio „Sidabrinės gervės naktys“ renginys. Be to, jau nuo vasaros vidurio kviečiame jaunimą burtis į komandas ir kurti trumpametražį filmuką, kurio tema – „Kai visi užmiega...“. Lapkričio 11 d. vyks finalinis renginys, kurio metu bus peržiūrimi jaunimo sukurti filmukai, jie bus įvertinti specialistų ir geriausio išrinkto filmuko kūrėjai bus apdovanoti paskatinamąja premija – 150 Eur“, – teigė organizatoriai.

Jie ragina jaunimą burtis ir domėtis kino žanru bei dalyvauti konkurse.

Kiekvienas jaunuolis turi puikią progą susipažinti ir pabendrauti su lietuvių kino industrijos atstovais jau rugsėjo 30 d.Seminare „Filmo kūrimo specifika – nuo idėjos iki rezultato“ dalyviams apie scenarijaus kūrimą, filmų režisūrą papasakos režisierius Mantas Verbiejus, vaidybos meno paslaptis atskleis aktoriai Valda Bičkutė ir Ramūnas Cicėnas, žiniomis apie montažą, filmavimą, kaip elgtis su technika pasidalins Giedrius Jurkonis, o su filmų kūrimo ir redagavimo programomis supažindins Marius Lukas.

Norintieji kviečiami registruotis el. paštu arba tel. 8 682 12 312.

 

Programa:

filmu-naktys-programa

 

Kvietimas į renginį:

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,