Logo
 Spausdinti šį puslapį

Gyvūnų mylėtojai su augintiniais vėl būrėsi Gargžduose (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Margaritos Norvilės nuotrauka. Margaritos Norvilės nuotrauka.

    Paskutinį rugsėjo sekmadienį gyvūnų mylėtojai sutiko tradiciškai - skubėjo į Gargždus, kur jau septintą kartą surengta Pasaulinės gyvūnų dienos šventė. Veisėjai, veterinarai, mitybos specialistai, dresuotojai, stilistai, prieglaudų atstovai ir kinologai gausiai apgulė „Vaivorykštės" gimnazijos stadioną.


    Kaip ir kasmet, UAB „Mars Lietuva" organizuojamame renginyje buvo galima ne tik pasigėrėti pačiais gražiausiais augintiniais, bet ir sudalyvauti įvairiuose konkursuose, pramogose.
    Išrinkti ir madingiausi bei į šeimininkus panašiausi ir talentingiausi augintiniai. Madingiausiųjų titulu didžiavosi kurtai, kurie į šventę atvyko pasipuošę elegantiškais paltukais ir skrybėlėmis. Panašumo konkurse laimėjo Jaunius su savo katinu Arčiu.
    Pasaulinė gyvūnų diena pradėta švęsti 1931 metais po Florencijoje vykusios gyvūnų globos konferencijos, kai jos dalyviai nusprendė, jog spalio 4-oji, Šv. Pranciškaus, gyvūnų globėjo mirties diena, bus skirta gyvūnams pagerbti. Šią dieną siekiama atkreipti žmonių dėmesį į gyvūnų apsaugą, elgesį su jais bei padėkoti gyvūnams už didžiulę jų svarbą žmonių gyvenime, suteikiant gyvenimui daugiau džiaugsmo ir prasmės.
   

    Daugiau šventės akimirkų - Margaritos Norvilės nuotraukose:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,