Logo
 Spausdinti šį puslapį

Perkant alkoholį dokumentą rodys tik jaunuoliai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pexels nuotrauka. Asociatyvi Pexels nuotrauka.

Seimas ypatingos skubos tvarka priėmė Alkoholio kontrolės įstatymo pataisas, kuriomis nutarta įtvirtinti nuostatą, kad alkoholinių gėrimų pardavėjai iš perkančio alkoholinius gėrimus asmens privalo reikalauti pateikti asmens amžių liudijantį dokumentą tik tuo atveju, kai yra abejonių, kad asmuo yra pilnametis. Už šį pakeitimą balsavo 92 Seimo nariai, prieš – 3, susilaikė 8 parlamentarai.

 

„Didiesiems prekybos tinklams pasirašius memorandumą ir nuo 2016 m. rugsėjo mėnesio alkoholinių gėrimų pardavėjams pradėjus reikalauti iš visų pirkėjų, perkančių alkoholinius gėrimus, asmens dokumentų, kilo didžiulis visuomenės pasipiktinimas. Alkoholinių gėrimų pardavėjai privalo visų pirkėjų, perkančių alkoholinius gėrimus, prašyti pateikti asmens dokumentą. Dokumentą turi pateikti visi pirkėjai, net ir tie, kurie nekelia abejonių dėl savo amžiaus“, – teigiama dokumento aiškinamajame rašte.

Pasiūlymo iniciatoriai mano, kad didžiųjų prekybos centrų pasirašytas memorandumas, skirtas imituoti kovą su alkoholizmu, nukreipti dėmesį nuo veiksmingų priemonių prieš alkoholio vartojimą ir siekiantis visuomenės akyse reabilituoti alkoholinių gėrimų pardavėjus, bet ne mažinantis alkoholio vartojimą tarp jaunuolių.

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,