Logo
 Spausdinti šį puslapį

Gimnazistų rekomendacijos: susimąstyti privers K.Sajos kūriniai

Įvertinkite šį įrašą
(8 balsai)
Knygų viršeliai. Knygų viršeliai.

Tęsiame rubriką „Dalinuosi“. Įžvalgomis apie programinę grožinę literatūrą dalinasi „Vaivorykštės“ gimnazistės Deimantė Jasmontaitė ir Beata Jakutytė.

      

Stiprybės ir išminties pasisemkite iš kūrinio „...kurio nieks nemylėjo“

Esu perskaičiusi nemažai kūrinių, bet rašytojo K.Sajos knygos ,,...kurio nieks nemylėjo“ negalėčiau neišskirti. Joje yra daug veiksmo, daug skaudžių ir netikėtų akimirkų, knygoje yra visko, kas gali atsitikti kiekvienam iš mūsų. Aš siūlyčiau šitą knygą perskaityti bet kurios patirties skaitytojui.

Jaunuoliai, skaitydami šį kūrinį, galės išmokti, kaip prisitaikyti sudėtingame gyvenime, ko vengti, kad netaptų pikti, kerštingi ar abejingi kito skausmui. Suaugusieji, be abejo, galėtų dar labiau susipažinti su paauglių mąstymu ir taip pagerintų savo santykius su jaunimu, aišku, jei to reikia...

Taip pat patiko ir tai, kad K.Sajos kūrinio „...KURIO NIEKS NEMYLĖJO‘‘ pagrindinė mintis, jog reikia eiti tolyn, negailėti savęs, rizikuoti, siekti savo tikslo, kovoti dėl vietos sau ir laimės gyvenime.

Deimantė Jasmontaitė, Gargždų „Vaivorykštės“ If klasės gimnazistė

      

Kazys Saja „Čia kažkas yra“

Turbūt šios knygos dar ir šiandien nebūčiau perskaičiusi, jei ne lietuvių kalbos mokytojas... Su klase turėjome išsirinkti vieną bendrą knygą aštuntoje klasėje, ją perskaityti ir pristatyti. Skaityti aš daug nemėgstu, bet perskaičiusi K.Sajos knygą nesigailėjau ir supratau, kad nėra jau taip blogai atiduoti dalį laiko skaitymui.

Rašytojo kūrinys ,,Čia kažkas yra“ mane pamokė nenuleisti rankų ir visada siekti savo užsibrėžtų tikslų. Nors ir kaip sunku, kad ir kaip atrodytų beviltiška, tu turi sutelkti visas savo jėgas ir tikėti, tikėti, nes ir blogiausius dalykus galime padaryti gerais, galbūt atrodančius neįmanomais, dalykus galime paversti realiais. „Šuolyje į nežinią slypi ne tik nežinia. Jame slypi ir šansas“, - yra pasakiusi rašytoja V. Juknaitė. Taip. Ši mintis tinka ir K.Sajos kūrinio minčiai nusakyti. Ne kartą versdama puslapius galvojau: „Jei tikėsi savimi, tikėsi viltimi, kad viskas susitvarkys, bandysi save nuteikti gerąja linkme, tai tavo gyvenimas neabejotinai taps geresnis nei buvo anksčiau“.

Siūlau perskaityti K.Sajos knygą „Čia kažkas yra“. Galbūt kažkam ji padės, kažką pamokys, kažką privers susimąstyti ir vertinti tai, kas aplink mus.

Beata Jakutytė, Gargždų „Vaivorykštės“ If klasės gimnazistė

 

Norite pasidalinti įžvalgomis apie savo perskaitytą knygą? Atsiliepimus siųskite el.paštu ir jie bus publikuojami rubrikoje „Dalinuosi“.

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,