Logo
 Spausdinti šį puslapį

Šiūpariškiai paminėjo Europos kalbų dieną

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Šiūparių pagrindinės mokyklos nuotr. Šiūparių pagrindinės mokyklos nuotr.

800 milijonų europiečių iš 47 Europos Tarybos valstybių narių yra skatinami išmokti daugiau kalbų būdami bet kokio amžiaus. Kalbų mokėjimas yra įrankis siekiant tarpkultūrinio bendradarbiavimo ir supratimo apie mūsų žemyno kultūrinį paveldą. Renginio vedėjai paminėjo, kad ši šventė yra švenčiama nuo 2001 metų. Todėl penktadienį, rugsėjo 23 dieną, Šiūparių pagrindinėje mokykloje įvyko renginys, skirtas Europos kalbų dienai paminėti.

 

Kiekviena klasė išsirinko po dvi valstybes, nupiešė jų vėliavas, užrašė pasisveikinimo, padėkos žodžius tų šalių kalbomis. 1-3 klasė pristatė Lietuvą ir Latviją, 2-4 klasė – Estiją ir Lenkiją, 5-7 klasė išsirinko Ispaniją bei Graikiją, 6-8 klasė – Italiją bei Prancūziją, o 10 klasė – Jungtinę Karalystę ir Vokietiją. Iš mokinių lūpų skambėjo įvairių Europos tautų žodžiai.

Johanas Volfgangas Gėtė yra sakęs, kad „žmogus, kuris nemoka svetimų kalbų, nesupranta ir savosios.“ Mokyklos direktorė Vilija Rimkuvienė ir pavaduotoja Jolanta Pliatkienė džiaugėsi mokinių kūrybiškumu. Po renginio, vykusio mokyklos kieme, visi dalyviai nusifotografavo.

 

IMG 4979

Šiūparių pagrindinės mokyklos nuotr.

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,