Logo
 Spausdinti šį puslapį

Kviečia į renginį „Viskas moterims“

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Moterų klubo pirmojo susitikimo akimirka. Organizatorių nuotr. Moterų klubo pirmojo susitikimo akimirka. Organizatorių nuotr.

Klaipėdos rajono moteris spalio 27 d. 17.30 val. „Lijo“ konferencijų salėje suburs išskirtinis įkvepiantis renginys „Viskas moterims“. Jame mintimis dalinsis muzikos prodiuserė Inga Grubliauskienė, psichiatras-psichoterapeutas Jonas Mikaliūnas, Klaipėdos rajono laikraščio „Banga“ redaktorė Vilija Butkuvienė, psichologė-psichoterapeutė Taida Tiriūnė. Be to, dalyvių lauks smagus edukacinis užsiėmimas – afro būgnų ratas – ir šilti pokalbiai prie kavos puodelio. Šis renginys – VšĮ „Revilita“ vykdomo projekto „Klaipėdos rajono moterų klubo įkūrimas“, kurį finansuoja Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, baigiamasis akcentas.

 

Siekis – motyvuoti

Kaip pasakojo VšĮ „Revilita“ vadovė Rekvita Bagdonienė, pagrindinis renginio tikslas – suburti Klaipėdos rajono moteris, suteikti galimybę pabėgti nuo rutinos, atsipalaiduoti, motyvuoti ir įkvėpti veiklai.

Klaipėdos pilies džiazo festivalio asociacijos prezidente dirbanti, visuomenine veikla užsiimanti ir keturiais vaikais besirūpinanti Inga Grubliauskienė kalbės tema „Kaip suderinti verslą, visuomeninę veiklą, šeimą ir atrasti laiko sau?“

Psichiatras-psichoterapeutas Jonas Mikaliūnas diskutuos tema „Apie laiką sau, motyvaciją ir meilę“, o psichologė-psichoterapeutė Taida Tiriūnė – „Laikas sau: prabanga ar būtinybė?“.

Klaipėdos rajono laikraščio „Banga“ redaktorė, Nacionalinės rajonų ir miestų laikraščių leidėjų asociacijos direktoriaus pavaduotoja Vilija Butkuvienė, kovojanti su sunkia liga, kalbės tema „Geriausia diena – šiandiena“.

 

Moterų vienybė ir jėga – afro būgnų rate

Visų renginio dalyvių, kurios turi iš anksto užsiregistruoti el.paštu , lauks ir itin originalus edukacinis užiėmimas – afro būgnų ratas.

Būgnų ritmais moterys simboliškai pademonstruos, kokios vieningos ir stiprios gali būti dailiosios lyties atstovės.

Vėliau lauks šiltas ir smagus bendravimas prie kavos puodelio, vaišių stalo.

 

 

Moteris būrė meninės veiklos

Klaipėdos rajono moterys nuo gegužės mėnesio aktyviai įsitraukė į VšĮ „Revilita“ vykdomo projekto „Klaipėdos rajono moterų klubo įkūrimas“ veiklas. Per septynis mėnesius buvo suorganizuota 10 nemokamų užsiėmimų: stiliaus ir kūno priežiūros paskaitos, taip pat mandalų piešimo, dekupažo, tapybos ant šilko, piešimo ant vandens, sagių iš organzos gamybos, kaklo papuošalo-apyrankės gamybos, vizažisto, fotografijos pradmenų.

Moterims pageidaujant, buvo organizuojamos ir mokamos veiklos. Taip pat užsiėmimus vedė iniciatyvios savanorės. Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vyriausioji specialistė Jolita Latakienė nemokamai vedė etiketo paskaitą, o veido savimasažo paskaitą – kineziterapeutė Alina Skurdauskienė.

 

Veiklas tikisi tęsti

Be to, rugsėjo 13 d. moterys susibūrė į pirmąjį neformalų moterų klubo susitikimą, kuriame aptarė perspektyvas tęsti klubo veiklas, išsikėlė tikslą, aptarė veikimo principus.

„Tikimės, kad, projektui pasibaigus, moterys parodys iniciatyvą ir toliau galėsime tęsti įvairias veiklas, galbūt dalyvauti renginiuose“, – sakė VšĮ „Revilita“ vadovė R.Bagdonienė, pasidžiaugusi, kad moterys drauge jau apsilankė Gargždų krašto muziejuje ir ruošiasi Žibintų šventei Gargžduose.

Anot R.Bagdonienės, vykdomas projektas leido įsitikinti, kad moterims Klaipėdos rajone itin trūksta galimybės susitikti, pabendrauti, atrasti laiko sau. Baigiamajame renginyje tikimasi ne tik suteikti motyvuojančių minčių, bet ir smagiai pabendrauti.

„Dėkojame Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai, Klaipėdos rajono savivaldybei, „JS nagų dizaino studijai“, UAB „Taurunija“, restoranui ir viešbučiui „Lijo“, UAB „Sunprojektai“, parduotuvei „Vasara“, naujienų portalui „Mano Gargždai“, laikraščiui „Banga“ už paramą renginiui“, – padėką reiškė moterų klubo steigimo iniciatorė.

Registracija į renginį „Viskas moterims“ – el.paštu , naujienas sekite feisbuko paskyroje.

 

 

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,