Logo
 Spausdinti šį puslapį

Savaitgalį kaukė gaisrinių sirenos

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Asociatyvi Sandros Vaičienės nuotr. Asociatyvi Sandros Vaičienės nuotr.

    Savaitgalį Klaipėdos rajone buvo apstu nelaimių: degė transporto priemonės, biokuro rietuvė, įvyko avarija.

 

    Lapkričio 4-ąją, penktadienį, 7.34 val., Vėžaičių seniūnijos Girininkų kaime, Baltkalnio gatvėje, užsiliepsnojo transporto priemonė. Tiesa, atvykus ugniagesiams, automobilis „Volkswagen Beetle" milteliniu gesintuvu jau buvo užgesintas. Gaisro metu išdegė jo prietaisų skydas.

 

    Tą pačią dieną, 19.24 val., ugniagesiai išskubėjo į Kretingalės seniūniją. Pranešta, kad kelyje Klaipėda–Palanga, ties Normantų kaimu, lengvasis automobilis atsitrenkė į sunkvežimį, o automobilyje galimai prispaustas žmogus.
    Paaiškėjo, kad susidūrė dvi transporto priemonės: lengvasis automobilis „Lexus RX 270" ir vilkikas „Volvo FH 12" su priekaba. Lengvajame automobilyje buvo prispaustas žmogus. Automobiliui „Lexus" atjungtas akumuliatorius, naudojant hidraulinius plėstuvus išlaisvintas keleivis. Sąmoningas vyras (gim. 1976 m.) pats išlipo iš automobilio ir nuėjo iki greitosios medicinos pagalbos automobilio. Vyrui buvo sužeistas kaklas.
    Ugniagesiai gelbėtojai automobilius padėjo užkelti ant techninės pagalbos vilkiko. 100 m atstumu nušlavė kelią nuo nuolaužų.

    Kaip informuoja Klaipėdos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, automobilį „Lexus" vairavo neblaivi (0,87 prom.) 1977 m. gimusi Rusijos pilietė. Ji nesilaikė saugaus atstumo, nepasirinko saugaus greičio.
    Lenkijos pilietis, vairavęs vilkiką, buvo blaivus.

 

    Lapkričio 6-ąją, sekmadienį, 5.38 val., Vėžaičiuose, Dobilo gatvėje, atvira liepsna degė traktorius.
    Gaisro metu sudegė visos traktoriaus „John Deere" (1997 m.) degios detalės, apdegė šalia stovėjusios trąšos (10 maišų).

 

    Kiek vėliau, 14.02 val., pranešta, kad Veiviržėnų seniūnijoje, Upitėnų kaime, Upitėnų gatvėje, lauke rusena biokuro rietuvė.
    Atvykus ugniagesiams, atviroje teritorijoje, 100 kv. m plote, ruseno drožlės, kurios buvo sukrautos į rietuvę.
    Vanduo buvo vežamas iš gamtinio vandens telkinio, o drožlės įmonės traktoriais vežamos į laukus. Gaisro gesinimui sudaryti 2 darbų barai. Atvykus Gargždų priešgaisrinei gelbėjimo tarnybai, vandenvežei nutiestos 2 magistralinės linijos. Be to, gaisro gesinime dalyvavo du savanoriai. Veiviržėnų ugniagesių komanda liko budėti gaisravietėje.

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,