Logo
 Spausdinti šį puslapį

Gargždų kultūros centre vyko konferencija „Aukime kartu: globa ir įvaikinimas“

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Simos Ulvikienės nuotr. Simos Ulvikienės nuotr.

Antradienį, lapkričio 29 d., į Gargždų kultūros centrą visus, kuriems rūpi vaikų globos ir įvaikinimo klausimai, sukvietė ten vykusi konferencija „Aukime kartu: globa ir įvaikinimas“. Konferenciją organizavo Gargždų socialinių paslaugų centras, Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyrius bei Vaiko teisių apsaugos skyrius. Konferencijos partneris – Gargždų kultūros centras.

 

Sveikinimo žodžiu renginį pradėjo Klaipėdos rajono mero pavaduotoja Violeta Riaukienė, linkėjusi bent vienam vaikui prieš šventes rasti namus. Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos narė, Sveikatos apsaugos ir socialinės rūpybos komiteto pirmininkė Audronė Balnionienė džiaugėsi susirinkusiųjų gausa ir organizatorių užsidegimu bei noru padėti likimo nuskriaustiems vaikams. Sveikinimo žodį tarė ir Gargždų Šv. arkangelo Mykolo parapijos vikaras Audrius Undraitis.

Konferencijos metu netrūko emocingų pasisakymų: savo patirtimi dalijosi Klaipėdos rajono šeima, globojanti du vaikus. Apie vaiko globos (rūpybos) aktualijas Klaipėdos rajone pasakojo Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Irena Šaulytė ir Socialinės paramos skyriaus vedėja Dalia Gumuliauskienė.

Gargždų socialinių paslaugų centro direktorė, atestuota socialinė darbuotoja Viktorija Lygnugarienė kalbėjo apie lūkesčių įtaką globos ir įsivaikinimo procese.

Klaipėdos universiteto Socialinio darbo katedros vedėjas, Klaipėdos rajono savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus vyriausiasis specialistas, lekt. dr. Valdas Rimkus skaitė pranešimą „Pagalbos šeimoms svarba auginant vaikus“.

Klaipėdos rajono Lapių pagrindinės mokyklos ir globos grupės direktorė Vilija Lukauskienė susirinkusiųjų klausė, ar sunku vaikui padovanoti šeimą.

LCC tarptautinio universiteto psichologijos katedros docentė dr. Julija Gaiduk ir UAB „Grand Partners“ partneris Romanas Gaiduk, kurie globoja 4 vaikus, pasakojo apie vaiko adaptaciją šeimoje.

Pranešimą „Institucinės globos pertvarka: nėra per didelių vaikų ir niekada nėra per vėlu“ pristatė Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos direktorė Alina Jakavonienė.

Savo patirtimi dalijosi ir buvęs Alytaus vaikų globos namų auklėtinis Remigijus Gataveckas, kuris konferencijos dalyviams pasakojo apie vaikų globos namų aplinką ir jos poveikio auklėtiniams veiksnius.

Po visų pranešimų konferencijos moderatorė Aušra Raguckaitė pakvietė dalyvius diskutuoti. Konferencija buvo aktuali visiems, kurie norėtų globoti ar įsivaikinti vaikus. Taip pat ji buvo naudinga tiems, kurie susiduria su globos, įvaikinimo klausimais savo darbe ar kasdienybėje. Jautrias temas analizavusią konferenciją vainikavo Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro atlikėjų grupės koncertas.

 

Konferencijos akimirkos – Klaipėdos rajono savivaldybės ir Simos Ulvikienės nuotraukose:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,