Logo
 Spausdinti šį puslapį

Vystant Gargždų karjerų teritoriją siekiama pritraukti turistus ir investuotojus

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Dariaus Damulio nuotr. Asociatyvi Dariaus Damulio nuotr.

Ketvirtadienį, gruodžio 1 d., Klaipėdos rajono savivaldybėje vyko darbo grupės dėl Gargždų karjerų teritorijos vystymo posėdis, kuriam pirmininkavo Administracijos direktoriaus pavaduotoja Ligita Liutikienė. Posėdyje dalyvavo Tarybos nariai Algirdas Liaudanskis ir Jonas Dromantas, Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vedėja Raimonda Kučinskaitė, Turto valdymo skyriaus vedėjas Audrius Kampas, Statybos ir kelių priežiūros skyriaus vedėjas Algirdas Ronkus, Komunalinio ūkio ir aplinkosaugos skyriaus vedėjos pavaduotojas Feliksas Žemgulys, Geodezijos ir GIS skyriaus vyriausioji specialistė Jolanta Šimkutė, Gargždų miesto seniūnas Saulius Bakšinskis.

 

Posėdžio metu kalbėta apie Gargždų karjerų teritorijos vystymo darbų plano vykdymą 2016 m. Posėdyje įvardinti kai kurie svarbiausi 2016 metais atlikti darbai: nuo kovo mėnesio UAB „Ruslytas“ teikė vandens pramogų ir kitas poilsio paslaugas, buvo įrengta ir praplėsta automobilių stovėjimo aikštelė prie Dovilų I karjero, UAB „Junelinta“ atliko ne miško žemėje augančių želdinių (krūmų ir pažymėtų medžių) šalinimo darbus, paliekant pušis, beržus, klevus ir ąžuolus, taip pat buvo paženklintos nerūkymo zonos, atlikti bešeimininkių padangų ir šiukšlių išvežimo darbai Gargždų karjerų teritorijoje, atliktas Skaidriojo karjero vandens tyrimas, šalia veikiančios autokroso trasos buvo sutvarkyta teritorija, t. y. iškirsti medžiai, krūmai, išvežtos šakos. Taip pat 2016 metais buvo tvarkomas paplūdimys šalia Dovilų I karjero – pagal poreikį atvežta smėlio, valytos nendrės, įrengtas medinis lieptas. Šalia to paties karjero įrengta šunų vedžiojimo aikštelė – pastatytas stendas, šiukšlių dėžė, suoliukas.

Taip pat posėdyje buvo aptartas Gargždų karjerų teritorijos vystymo 2017–2019 m. darbų planas. Darbo grupės nariai kalbėjo apie galimybę įrengti rūkymo vietas su šiukšlinėmis nuorūkoms bei suoliukais. Planuojama įrengti aptvertą šunų dresavimo aikštelę šalia šunų vedžiojimo aikštelės. Siūlyta Gargždų karjerų teritorijoje įrengti kameras tam, kad būtų fiksuojami šiukšlintojai, kalbėta, kad ir šiukšles iš minėtos teritorijos reikėtų vežti dažniau. Darbo grupė nusprendė, kad vietose, kur yra maudyklos, reikalingas dugno išvalymas. Taip pat siūloma plėsti automobilių stovėjimo aikštelę prie Skaidriojo karjero. Jau parengtas dviračių tako J. Basanavičiaus g., Gargždai–Dovilai techninis projektas ir vyksta rangos darbai. Taip pat įvykdytas ir gatvės, einančios pagal Skaidrųjį karjerą, rekonstrukcijos techninio projekto rengimo pirkimas, jau vyksta projektavimo darbai.

Ateinančiais metais bus siekiama Gargždų karjerų teritoriją daryti vis patrauklesnę ir žinomesnę verslininkams, investuotojams, turistams. Kitais metais planuojama atlikti Gargždų karjerų lankytojų poreikių tyrimą. Šiuo metu yra pateikta ir jau vertinama paraiška Latvijos ir Lietuvos bendradarbiavimo per sieną programai. Iš gautų lėšų norima įrengti plaukiojantį parką Skaidriajame karjere. Tai būtų dirbtinė, tačiau apželdinta sala buvusioje industrinėje teritorijoje, rodanti ryšį tarp technologijų ir gamtos. Planuojama formuoti Gargždų karjerų teritorijos šūkį ir logotipą, kuris sietųsi su Klaipėdos rajono šūkiu – „Atveria horizontus“. Taip pat reikalinga parengti atskirą leidinį, pristatantį Gargždų teritorijos plėtrą. 2017 metais planuojama dalyvauti parodoje RESTA, kurioje būtų galima pristatyti Gargždų teritoriją, kaip patrauklią vietą potencialiems investuotojams bei turistams. Kalbėta ir apie pažintinio tako bei aukštuminių apžvalgos aikštelių, bokštų įrengimą karjerų teritorijoje.

Posėdžio metu taip pat buvo aptarti ir kiti svarbūs nuveikti bei planuojami darbai, svarstytas UAB „Ruslytas“ prašymas laikinai sustabdyti rinkliavos mokesčio mokėjimą ne sezono metu.

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,