Logo
 Spausdinti šį puslapį

5 Kalėdų eglės žaisliukų idėjos

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Žaisliukus eglutei galima pasigaminti patiems. Žaisliukus eglutei galima pasigaminti patiems.

Norite, kad Jūsų žaliaskarė šiais metais būtų išskirtinė? Tuomet dekoracijas jai puošti pagaminkite patys! Išmėginkite penkias kalėdinių žaisliukų idėjas, kurias įgyvendinti bus visai nesunku. Į pagalbą nepamirškite pasikviesti vaikų ir kitų šeimos narių.

 

Dekoracijos iš riešutų.

riesutai

Anksčiau buvo įprasta žaliaskares dabinti natūraliomis priemonėmis. Kodėl negrįžus prie šios tradicijos? Puikiai pasitarnauti gali riešutai. Lazdyno riešutus karštais klijais suklijuokite ratu. Kad forma būtų lygi, panaudokite stiklainio dangtelį. Riešutų vainikėlį pagražinkite spalvotų siūlų ar atlasinės juostelės kaspinėliu.

Jei norite spalvų ir įvairovės, išmarginkite žemės riešutus su lukštu. Dažykite, pieškite veidus, priklijuokite vatos barzdas, plonos vielos ragus... Tereikia fantazijos.

 

Maži vainikėliai.

vainikeliai

Iš kartono iškirpkite norimų dydžių tuščiavidurių apskritimų. Juos apvyniokite įvairių spalvų siūlais. Yra galybė būdų, kaip vainikėlius papuošti. Pririškite kaspinėlių, priklijuokite įdomių detalių: gražių sagų, karoliukų, karpinių, iš vielos išlankstytų formų ir t.t.

 

Siūti žaisliukai.

siuti

Mėgstantieji siūti savo pomėgi gali išnaudoti ir kuriant dekoracijas eglutei. Iš senų marškinių galima „sumeistrauti“ margaspalvių paukščių. Vietoje akių – sagos.

Iš spalvotos medžiagos prikarpykite dvigubų norimų formų. Į vidų įkiškite vatos ar medžiagos likučių, o kraštus susiūkite.

Žaviai atrodys ir iš veltinio lakštų pagaminti žaisliukai. Pavyzdžiui, eglutės, papuoštos spalvotomis mažomis sagomis.

 

Dovanėlės – ne tik po egle.

dovaneles

Tai dar vienas visai nesudėtingas būdas papuošti kalėdinę eglę. Pagaminkite daugybę mažų dovanėlių. Tam prireiks spalvoto ar dovanų popieriaus, puikiai tiks ir senų knygų, kurias ruošėtės išmesti, lapai. Pravers įvairios juostelės. Kad dovanėlės būtų kvadratinės, panaudokite kartoną, degtukų dėžutes ar kitas turimas priemones. O gal nuspręsite taip supakuoti kokias mielas smulkmenas, kurias galėsite padovanoti užsukusiems svečiams?

 

Papuošimai iš popieriaus.

popieriniai

Viena priemonių, iš kurios taip pat galima pagaminti šventinių dekoracijų, – popierius. Prikarpykite spalvotų apskritimų. Perlenkę juos suklijuokite. Galimos ir kitokios figūros, pavyzdžiui, žvaigždės.

Kitas variantas – daugybę spalvotų juostelių perlenkti ir suklijuoti ratu.

Trečias būdas – taip pat iš popieriaus juostelių. Iškirpkite vieną trumpesnę, dvi – ilgesnes, dar dvi – ilgesnes ir už pastarąsias. Juostelių kraštus suklijuokite.

 

ohparty.net, northstory.ca, aprettylifeinthesuburbs.com, curbly.com, viewfromthefridge.com, lanaredstudio.com, buddlycrafts.com, lifestyle.one, cleanandscentsible.com, crafthubs.com, shelterness.com, oninsperspective.com, picklebums.com, pinterest.com nuotraukos.

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,