Logo
 Spausdinti šį puslapį

Maisto produktai nepasiturintiems nupirkti 7,7 mln. eurų pigiau, nei buvo numatyta

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Simos Ulvikienės nuotr. Asociatyvi Simos Ulvikienės nuotr.

Europos socialinio fondo agentūra baigė maisto produktų nepasiturintiems pirkimą, finansuojamą Europos pagalbos labiausiai skurstantiems asmenims fondo lėšomis, ir sudarė sutartis su šešiais laimėjusiais tiekėjais, kurie šiais metais tieks maisto produktus nepasiturintiems Lietuvos gyventojams. Pirkimo metu įsigyta šešiolika kokybiškai žmogaus mitybai subalansuotų maisto produktų rūšių. Dar vienos rūšies produkto –  baltojo cukraus pirkimas šiuo metu taip pat artėja prie finišo tiesiosios.

 

Siekiant užtikrinti kiek įmanoma kokybiškesnę žmonių mitybą, atnaujintas ir labiau subalansuotas įsigytų maisto produktų krepšelis. Šiais metais gyventojus pasieks šios maisto produktų rūšys: kvietiniai miltai, sausi pusryčiai, avižiniai sausainiai, saldintas sutirštintas pienas, avižų košė, makaronai, grikių ir trijų grūdų kruopos, plikyti ryžiai, mėsos konservai, baltasis cukrus, rapsų aliejus. Maisto produktų krepšelis papildytas vištienos, žuvies konservais, kartu su pupelių konservais įsigyta ir konservuotų žirnelių, konservuotos daržovių sriubos, kurios bus kiekviename maisto produktų dalinimo krepšelyje.

„Džiaugiamės, kad maisto produktams pirkti skirtas lėšas pavyko panaudoti efektyviai ir racionaliai. Maisto produktai buvo nupirkti 7,7 mln. eurų pigiau, nei buvo numatyta. Rengdami šio pirkimo dokumentus tam skyrėme ypač didelį dėmesį – atlikome rinkos kainų tyrimą, kurio metu įvertinome visų septyniolikos maisto produktų rinkos kainas ir nustatėme maksimalų kiekvieno maisto produkto vienos tonos įkainį“, – teigė Europos socialinio fondo agentūros direktorius Povilas Česonis.

Vykdant pirkimą svarbu buvo užtikrinti ir vienodas galimybes pirkimo konkurse dalyvauti smulkaus bei vidutinio verslo įmonėms, taip pat tiekėjams, kurie maisto produktus yra pajėgūs tiekti tik tam tikriems Lietuvos regionams. Buvo sudarytos sąlygos teikti pasiūlymą dėl vienos, kelių arba visų pirkimo dalių. Iš viso konkurse dalyvavo 13 tiekėjų. Sutartys sudarytos su šešiais mažiausią kainą pasiūliusiais tiekėjais: S. Krivicko įmone „Fasma“, UAB „Grūstė“, UAB „Pontem“, UAB „Sanitex“, UAB „Rivona“ ir UAB „Viržis“.

Maisto produktų dalinimą nepasiturintiems planuojama pradėti 2017 m. vasario mėnesį, užtikrinant, kad visus tikslinės grupės atstovus tokie patys maisto produktai ir jų kiekiai pasiektų laiku.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,