Mano Gargždai



Vėžaitiškiai turi pasirūpinti savo daugiabučių renovacija, nes Savivaldybės kompensacijos nebeliks jau po dvejų metų

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Vėžaičių daugiabučiai. Astos Šatkienės nuotr. Vėžaičių daugiabučiai. Astos Šatkienės nuotr.

Klaipėdos rajono savivaldybės taryba Vėžaičių miestelio gyventojams, gyvenantiems daugiabučiuose, sprendimą šildymą iš dalies kompensuoti priėmė prieš trejus metus. Tačiau kompensacijos dalis kasmet yra mažinama 10-čia procentų ir po dvejų metų gyventojai už šildymą mokės jau visą kainą. Mažinant kompensaciją siekiama, kad gyventojai, norintys mažiau mokėti už šildymą, turėtų pereinamąjį laikotarpį senų namų renovacijai, jog pasibaigus kompensacijai šildymo sąskaitos neišaugtų.

 

2021-aisiais šilumos tiekėjui „Klaipėdos rajono energija“ buvo kompensuojama 50 proc. gamtinių dujų, reikalingų šildyti vėžaitiškių butams, kainos. 2022-aisiais kompensacija buvo sumažinta iki 40 proc., o šiemet ji siekia 30 proc.

Nors Vėžaičių gyventojai apie problemą žino bei yra informuoti, kad kompensacija – laikina, tačiau ilgalaikių sprendimų kol kas imtis neskuba. Kaip informavo UAB „Gargždų būstas“, per šį laiką, kol kas tik vienas daugiabutis miestelyje priėmė sprendimą dėl renovacijos, t. y. pritarė investiciniam planui, kiti – dar svarstys šią galimybę. Jau po dvejų metų šildymo kompensacijos nebeliks, todėl vėžaitiškiai ir vėl turės mokėti pilną šildymo kainą, kuri nerenovavus daugiabučių gali būti gana aukšta.

Skaičiuojama, kad vėžaitiškių šildymo kompensacija, jeigu perkamų gamtinių dujų kaina išliks esamo lygio, Savivaldybės biudžetui kainuos apie 55 tūkst. eurų.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 274 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,