Mano Gargždai



Klaipėdos rajone paskelbta gripo epidemija

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Pixabay.com nuotr. Asociatyvi Pixabay.com nuotr.

Savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu sausio 30 d. skelbiama gripo epidemijos Klaipėdos rajone pradžia.

 

Atsakingos institucijos įpareigotos laikytis gripo priešepideminių priemonių plano. Jame numatomos įvairios priemonės rajono įstaigoms ir įmonėms: stacionaruose uždraustas ligonių lankymas, apribotas planinių operacijų skaičius, patvirtinta supaprastinta nedarbingumo pažymėjimų išdavimo asmenims tvarka, vaikų ugdymo įstaigose numatyta nutraukti užsiėmimus, kai suserga daugiau nei 20 proc. vaikų, taip pat ribojami masiniai renginiai. Visą priemonių planą rasite ČIA.

Klaipėdos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro direktorei N. Tarvydienei pavesta kasdien analizuoti mokinių sergamumą ir nedelsiant informuoti Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Sveikatos apsaugos skyrių el. paštu apie ugdymo įstaigą, kurioje serga (į įstaigą neatvyko) daugiau nei 20 procentų mokinių; pagal kompetenciją užtikrinti mokyklų bendruomenių konsultavimą apie rekomenduojamas gripo priešepidemines priemones.

Gripo epidemija skelbiama, kai sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis yra didesnis nei 100 atvejų 10 tūkst. gyventojų per savaitę, o klinikinių gripo atvejų skaičius siekia apie 30 procentų visų registruotų gripo ir ŪVKTI atvejų.

Gripo epidemija jau paskelbta Kauno miesto, Jonavos rajono, Prienų rajono, Kėdainių rajono, Raseinių rajono, Lazdijų rajono (nuo vasario 1 d.), Birštono savivaldybėse ir Panevėžio mieste.

 

Nors skiepai yra pati efektyviausia priemonė, apsauganti nuo gripo ir jo sukeliamų komplikacijų, nereikėtų pamiršti ir nespecifinių gripo bei ūmių viršutinių kvėpavimo takų infekcijų prevencijos priemonių.

Todėl rekomenduojama:

·       tinkamai ir dažnai plauti rankas, nusiplovus jas nusausinti;

·       vengti sąlyčio su sergančiais asmenimis;

·       vengti masinio žmonių susibūrimo vietų;

·       laikytis kosėjimo ir čiaudėjimo rekomendacijų – prisidengti nosį ir burną, vienkartines nosinaites nedelsiant išmesti, nusiplauti rankas;

·       neplautomis rankomis stengtis neliesti akių, nosies ir burnos;

·       gerai vėdinti patalpas;

·       susirgus kreiptis į asmens sveikatos priežiūros įstaigą, neiti į darbą, sergančių vaikų neleisti į vaikų ugdymo įstaigas, gydytis, kaip nurodė gydytojas;

·     sergantys gripu asmenys apsaugoti kitus gali dėvėdami medicinines kaukes, kurios sulaiko kvėpavimo takų sekretus kosint ar čiaudint, bei sveiki žmonės slaugydami sergantį asmenį taip pat turėtų dėvėti medicininę kaukę.

 

Gripo epidemiją jau paskelbė trylika šalies savivaldybių (01 31 16.10 val. duomenys):

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 115 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,