Mano Gargždai



Vėžaičių bendruomenė vyko į Valdovų rūmus

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Vėžaičių bendruomenės nuotr. Vėžaičių bendruomenės nuotr.

Praėjusį mėnesį Vėžaičių bendruomenė organizavo išvyką į šalies sostinę. Ekskursiją pradėjome nuo Vilniaus senamiesčio. Gidė mus pasitiko prie Aušros vartų ir ekskursija tęsėsi iki Katedros aikštės. Grožėjomės senąja miesto architektūra, klausėmės įdomių gidės pasakojimų, susijusių su Lietuvos istorija.

 

Didžiausią įspūdį paliko Valdovų rūmai. Atkastos senųjų rūmų liekanos ir kiti eksponatai ne vieną privertė aikčioti ir susimąstyti apie didingą mūsų valstybės praeitį ir ją valdžiusius kunigaikščius. Taip pat turėjome progą pasigrožėti tarptautine paroda „Florencija renesanso ir baroko laikais. Tapyba iš fondo Cassa di Risparmio di Firenze ir banko CR Firenze kolekcijų“. Neišdildomą įspūdį paliko tarptautinė paroda „Saksonijos kurfiurstai – Lietuvos didieji kunigaikščiai: dvaro kultūra ir menas valdant Augustui II ir Augustui III“. Siūlome aplankyti šį nuostabų muziejų. Nepasigailėsite!

Mes, kelionės į Vilnių dalyviai, esame nuoširdžiai dėkingi VO Vėžaičių bendruomenės tarybai už suorganizuota puikią pažintinę išvyką.

Kelionės išlaidas iš dalies finansavo Klaipėdos rajono savivaldybė pagal „2018 metų nevyriausybinių organizacijų ir bendruomenės veiklos stiprinimo programą“.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 195 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,