Mano Gargždai



Turto banko aukcione parduotas pastatas Vėžaičiuose virs senelių namais

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Turto banko nuotr. Turto banko nuotr.

Šį pavasarį Turto banko aukcione Klaipėdos ir Kauno rajonuose parduoti ilgą laiką nenaudoti pastatai virs senelių ir socialinio užimtumo namais. Taip nusprendė pastatus įsigiję pirkėjai, kurie pažymi, kad Lietuvoje trūksta patalpų, kuriose būtų teikiamos kokybiškos socialinės paslaugos. Abu pirkėjai planuoja, kad jau po 2 metų atnaujinti statiniai galės atverti duris klientams.

 

Klaipėdos rajone, Vėžaičių miestelyje, nenaudojamą 1964 m. statybos bendrabučių tipo pastatą įsigijusios bendrovės „Alkanta“ vadovas Antons Kontautas sako, kad tokiam žingsniui jį paskatino sukaupta patirtis ir patraukli objekto lokacija. Nenaudojamas bendrabučio pastatas Turto banko aukcione įsigytas už 293 tūkst. eurų, tačiau dar bent trigubai tiek prireiks daugiau nei 1784 kv. m ploto pastato atnaujinimui.

„Daugiausiai turėtų kainuoti liftas, kadangi kartais tenka juo kelti sunkiai judančius asmenis. Todėl svarbu, kad liftas būtų didelis, patogus. Laukia ir daug kitų atnaujinimo darbų – iki suderinsime projektą, planuojame atlikti paprastesnius remonto darbus. Pakeisime langus, tvarkysime stogą, planuojame integruoti ir tvarius sprendimus, kaip, pavyzdžiui, saulės baterijas, tačiau dar pažiūrėsime, koks variantas bus optimaliausias“, – sako A. Kontautas.

Jis pažymi, kad planus steigti senelių namus palaiko ir vietos savivalda. Esą ilgainiui seniūnija planuoja prisidėti tvarkant infrastruktūrą netoliese būsimų senelių namų. Įrengti aikštę, kuri galėtų būti centrine Vėžaičių aikšte, joje Kalėdų laikotarpiu būtų įžiebiama šventinė eglė, galėtų vykti šventės.

„Bendraujant su savivaldos atstovais išgirdome, kad regione trūksta patalpų, kuriose būtų teikiamos socialinio užimtumo paslaugos. Stengsimės, kad mūsų namuose vietos atsirastų ne tik senjorams, bet ir kitiems, socialinės pagalbos poreikį turintiems asmenims. Skaičiuojame, kad mūsų patalpose galės įsikurti apie 200 asmenų. Į kitus mūsų namus jau yra susidariusios dešimtis asmenų skaičiuojančios eilės. Tai rodo, kad tokių namų poreikis Lietuvoje didelis“, – pažymi A. Kontautas.

Dar vieni senelių namai kursis Kauno rajone, Žiegždrių kaime.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 249 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,