Mano Gargždai



Gargždų modeliuotojai Lenkijos festivalyje apdovanoti prizais

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
P. Sungailos nuotr. P. Sungailos nuotr.

Šių metų spalio viduryje Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centro (GVJLC) modeliuotojai išvyko į vieną iš jauniausių Lenkijoje modeliuotojų festivalį, kuris vyko antrą kartą Vloclaveko mieste. Šiame festivalyje varžomasi kartoninių ir plastikinių modelių įvairiose kategorijose.

 

Kadangi šiemet Lenkija, kaip ir Lietuva, švenčia savo Nepriklausomybės šimtmetį, tai festivalyje buvo išskirta atskira „100 lat Niepodleglej“ („Nepriklausomos 100-metis“), kurioje galėjo varžytis Lenkijos nepriklausomybės kare ir per visą 100 valstybės gyvavimo metų naudotos ir naudojamos technikos modeliai, neskirstant pagal pagaminimo medžiagą. Šioje klasėje savo modelius išstatė ir trys GVJLC modeliuotojai, kurie neliko nepastebėti.

Pakeliui į Vloclaveką apsilankėme Ciechanuvo mieste, kur stovi Didžiojo kunigaikščio Algirdo žento pilis, į kurią jis nukeliavo pabėgęs iš kryžiuočių nelaisvės. Pilis niekuo architektūriškai neįspūdinga – du bokštai, 4 sienos, vidinis kiemelis ir jame prie vienos sienos prisišlieję Mazovijos Kunigaikščių buveinė. Deja, atvykome jau gana vėlokai ir į vidų bei jame esantį muziejų jau nepatekome.

Pats Vloclaveko senamiestis, nors ir nedidelis, bet įdomus, gerai sutvarkytas ir prižiūrėtas. Deja, turistų jis nemėgsta – per dvi dienas neradome net magnetukų nusipirkti. Jau vien tai, kad šeštadienį–sekmadienį nedirba turizmo informacinis centras, suvenyrų ir kiti kioskai, tai dar pataikėme ir į „juodąjį“ savaitgalį, kai Lenkijoje nedirba prekybos centrai. Labai įspūdinga Vloclaveko užtvanka ir marios bei vaizdai, atsiveriantys važiuojant per Vyslos tiltus.

O dabar – mūsų pasiekimai, kurių šįkart buvo neįtikėtinai daug.

 

Vaikai:

Ratinė technika – Gabija Bagočiūtė už traktoriaus su priekaba modelį.

Vikšrinė technika – Vakaris Rudys už II Pasaulinio karo Vokietijos tanko Pz. Kpfw. VI „Tiger“, Ugnius Adomaitis už Lenkijos tanko T-34/85 „Rudy“ modelius.

Architektūra – Jonė Baltramaitytė už Strakonicės (Čekija) pilies, Ugnius Adomaitis už Franciškovo (Lenkija) kultūros namų, Daniela Zaveckaitė už Vroclavo (Lenkija) rotušės maketus.

Artilerija – Deividas Barauskas už Lenkijos II Pasaulinio karo pakrančių apsaugos patrankos „Bofors wz. 30“ modelį.

Kosminė technika – Deividas Barauskas už kosminio naikintuvo „Arsen-7“ modelį. Figūrėlės – Mantas Dobrovolskas už haskio figūrėlę.

Kiti – Jonė Baltramaitytė už strėlių svaidyklės pfeischleuder modelį.

 

Jaunimas:

Ratinė technika – Paulius Prišmontas už priešgaisrinio automobilio FSC A15M „Žuk“, Ignas Sungaila už Vokietijos II Pasaulinio karo šarvuoto automobilio Kfz. 13 „Adler“, Paulius Trakšelis už šiukšliavežės „MAN TGS 28.320“ modelius.

Vikšrinė technika – Paulius Prišmontas už TSRS tanko – prototipo „KV-5“, Ignas Sungaila už Italijos II Pasaulinio karo lengojoį tanko „Caro Veloce C. V. 3/35“, Aivaras Žutautas už Vokietijos II Pasaulinio karo tanko Pz. Kpfw. V „Panther“ modelius.

Architektūra – Mindaugas Dembinskas už Sumų altanos, Paulius Trakšelis už Bismarko bokšto Žaganėje (Lenkija), Deimantė Žutautaitė už Vesterplatės (Lenkijs) 1939 metų išvaizdos švyturio maketus.

Artilerija – Ignas Sungaila už 1859 m pavyzdžio prancūziškos lauko patrankos modelį. Figūrėlės – Paulius Prišmontas už Joanito figūrėlę. Kiti – Mindaugas Dembinskas už viduramžių tarano modelį.

 

Suaugę:

Sraigtinė aviacija – Pranas Sungaila už Lietuvos Karo aviacijos mokomojo lėktuvo „Rumpler C.I“ modelį.

Ratinė technika – Evaldas Venckauskas už Vokietijos II Pasaulinio karo šarvuoto automobilio Sd. Kfz.234/1 „Lehr“ modelius.

Geležinkelio technika – Pranas Sungaila už JAV XVIII a pabaigos garvežo „Jupiter“ modelį.

Vikšrinė technika – Evaldas Venckauskas už Vokietijos II Pasaulinio karo savaeigio pabūklo Sd. Kfz. 184 „Ferdinand“ modelį.

Laivai – Vokietijos II Pasaulinio karo povandeninio laivo „U-VIIc/44“, Vilmantas Norkus už Italijos II Pasaulinio karo korvetės „Cicogna“ modelius.

Burlaiviai – Vilmantas Norkus už D. Britanijos XVIII a. burlaivio HMS „Badger“ modelį.

Architektūra – Evaldas Venckauskas už Lipnicės (Čekija) pilies, Vaiva Venckauskaitė už Bolkovo (Lenkija) pilies maketus.

Artilerija – Evaldas Venckauskas už Vokietijos II Pasaulinio karo zenitinės patrankos „FLAK 18“ modelį.

Figūrėlės – Evaldas Venckauskas už senovės Romos legionieriaus Longiną, Vilmantas Norkus už kryžiuočio figūrėles.

 

100 Lenkijos nepriklausomybės metų – Ignas Sungaila už Lenkijos KOP mokomojo lėktuvo „Rumpler C.I“, Jonė Baltramaitytė už Lenkijos II Pasaulinio karo tankų „1939 rugsėjis“, Paulius Trakšelis už Lenkijos II Pasaulinio karo tanko T-34/85 „Rudy“ modelius.

Ignas Sungaila laimėjo vieno iš žymiausių Lenkijos modeliuotojų Taurę už geriausią lenkiškų spalvų lėktuvo modelį (Lenkijos KOP mokomojo lėktuvo „Rumpler C.I“ modelis), Kajus Talmontas iškovojo jaunimo amžiaus grupės modelių „Grand Prix“ (automobilio EMF-30 „Roadster“ modelis).

Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centro stendinio modeliavimo būrelio taurę „Jaunimas – jaunimui“ laimėjo Joanna (Asia) Vantovska iš Chelmžos (Lenkija) modeliuotojų klubo „Combat“ už Vokietijos II Pasaulinio karo šarvuoto savaeigio vagono „Steyer“ modelį.

Šioje kelionėje buvo panaudotos lėšos, gautos iš Klaipėdos rajono savivaldybės pagal „Tarptautinių projektų rėmimo programą“.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 227 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,