Mano Gargždai



Rajono gyventojai dalinosi verslo idėjomis

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Konkurso dalyviai ir komisija. K. Abromavičiūtės nuotr. Konkurso dalyviai ir komisija. K. Abromavičiūtės nuotr.

Trečiadienį Klaipėdos rajono savivaldybėje konkurso „Verslumo manija“ dalyviai pristatė savo verslo idėjas. Į finalinį etapą iš 31 kandidato, komisija atrinko, jų manymu, 10 verčiausių.

 

Šiemet verslo idėjas vertino Klaipėdos rajono savivaldybės smulkiojo ir vidutinio verslo plėtros programos vertinimo komisija, kurią sudarė Švietimo, kultūros ir sporto komiteto pirmininkas Vaclovas Macijauskas, Tarybos nariai Ligita Liutikienė, Arvydas Katkus, Martynas Pocius bei komisijos pirmininkė – vicemerė Audronė Balnionienė.

„Renkant kandidatus rėmėmės verslo idėjos atrankos kriterijais. Nuasmeninome visas paraiškas, visi komisijos nariai balais vertino pateiktas idėjas, nežinodami ir niekaip nesusiedami, kieno jos yra. Bandėme įžvelgti naudą rajonui, atsakant į verslumo, socialinės aplinkos, darbo vietų kūrimo bei idėjos klausimus“, – kalbėjo A. Balnionienė.

Anot komisijos narių, buvo vertinamas idėjos novatoriškumas, ekonominė ir socialinė nauda Klaipėdos rajonui. Taip pat atsižvelgta į sumanymo pelningumą, pareiškėjo bei partnerių patirtį, kompetenciją planuojamoje verslo srityje. Įtakos turėjo ir verslo idėjos pristatymo originalumas ir profesionalumas.

Pristatymų metu nuskambėjo idėjos susijusios su IT, prekybos, paslaugų sektoriaus ar ugdymo sritimis. Pavyzdžiui, siūlyta Gedminuose įkurti bendruomeninį darželį-ugdymosi šeimoje mokyklą. Taip pat pateiktos sveikuoliškų kepinių kepyklėlės, mobilių kompiuterinių įrenginių ar dviračių taisyklų, pardavimo platformos ir kitos koncepcijos. Netrūko ir itin originalių – vienas iš konkurso dalyvių pristatė Kalėdų eglučių ir dekoracijų nuomos idėją, kalbėta ir apie besilaukiančių mamų prenatalinį ugdymą, ypač naudingą netrukus gimsiantiems kūdikiams.

Idėjų pristatymo metu komisija dalyviams uždavė klausimus, domėtasi kuo idėja naudinga rajonui bei verslo įkūrėjui.

Konkurso nugalėtojai bus paskelbti lapkričio 27 dieną, Klaipėdos rajono savivaldos ir verslo forumo metu. Tai – ketvirtus metus iš eilės Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos organizuojamas renginys, kurio tikslas – skatinti savivaldos ir verslo bendradarbiavimą, dalintis patirtimi, idėjomis, lūkesčiais.

„Verslumo manijos“ nugalėtojams bus skirtos piniginės premijos. Užėmusiam pirmąją vietą atiteks 5 000 Eur, antrąją – 3 000 Eur, trečiąją – 2 000 Eur. Skiriamą prizinį fondą sudaro dalis Klaipėdos rajono savivaldybės smulkiojo ir vidutinio verslo plėtros programos vykdymui 2019 m. numatytų lėšų.

Pernai pagrindinis prizas atiteko Kristinai Tamavičienei, pristačiusiai „Magiškų kiaušinių“ projektą.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 179 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,