Mano Gargždai



Prasidėjo moksleiviams ir suaugusiems skirtas Demokratijos žinių konkursas

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Organizatorių iliustr. Organizatorių iliustr.

Šiandien, balandžio 16 d., trečią kartą startuoja Demokratijos žinių konkursas, kurį organizuoja Seimo kanceliarija kartu su informaciniu partneriu LRT.

 

Šiemet, skirtingai nei per pirmuosius konkursus, savo žinias pasitikrinti gali ne tik moksleiviai, bet ir visi suaugusieji. Be to, konkursas truks dvi dienas – balandžio 16−17 dienomis.

„Kasmet augantis dalyvių skaičius liudija, jog šis konkursas tapo gražia demokratijos mokymo ir mokymosi tradicija. Tai taip pat reiškia, kad mūsų žmonės, ypač jaunoji karta, yra aktyvūs, išsilavinę ir smalsūs. Jiems rūpi valstybė ir jos valdymas. O kiekvienos valstybės sėkmė priklauso būtent nuo piliečių – jų sąmoningumo, kritinio mąstymo, visuomeniškumo.

Dalyvaudami šiame konkurse ne tik pasitikrinate savo žinias. Bet ir dalijatės savo žiniomis su kitais. Tobulėjate ir augate kaip asmenybės, piliečiai, žmonės“, – pažymi konkurso globėja Seimo Pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Parlamento vadovė sako, kad šiuolaikinėms demokratinėms visuomenėms kyla daug įvairiausių išbandymų ir jau ne kartą teko įsitikinti, kad demokratija, kaip ir laisvė, nepriklausomybė, nėra nekintanti konstanta.

„Laisviems demokratinių valstybių piliečiams tenka saugoti nuo pavojų savo vertybes ir principus. Jūs turite stiprų ginklą – žinias! Puoselėkite jas ir panaudokite geresnei ir saugesnei Lietuvai kurti“, – linki Seimo Pirmininkė.

Suaugusiųjų grupės nugalėtojai paaiškės po pirmojo etapo išsprendus testą su 30 klausimų. Jie bus apdovanoti specialiais Seimo prizais. Konkurse aktyviai dalyvauti kviečiamos ir organizacijos, aktyviausios sulauks atskiro įvertinimo.

Moksleivių konkurse laukia du etapai. Pirmajame pilietinio raštingumo žinių patikrinimo etape reikės nuotoliniu būdu įveikti 30 testo tipo klausimų. 60 geriausiai pasirodžiusių vyresnių klasių moksleivių bus pakviesti į gegužės 11 d. Seimo rūmuose rengiamą finalą. Finale be testo klausimų geriausiųjų lauks Seimo darbo simuliacijos iššūkis. Finaliniame etape konkurso laimėtojai ir dalyviai bus apdovanoti specialiais išmaniaisiais prizais ir Seimo suvenyrais, kelionėmis į NATO būstinę Briuselyje, kurias dovanoja NATO.

Jau tradiciniu tampančiu kasmetiniu Demokratijos žinių konkursu siekiama paskatinti visus aktyviau domėtis Lietuvos ir pasaulio politiniu gyvenimu, įgyti daugiau žinių apie įstatymų leidžiamosios institucijos veiklą ir sprendimų priėmimo procesą, demokratijos pagrindus, valstybės ir parlamentarizmo istoriją.

Praėjusiais metais surengtas renginys sulaukė beveik 5000 vyresnių klasių moksleivių.

Daugiau informacijos apie konkurso taisykles ir eigą rasti, taip pat nuotoliniu būdu testą atlikti bus galima internete adresu dzk.lrt.lt.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 385 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,