Mano Gargždai



Sprendimas priimtas: karantinas bus nutrauktas

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pexels nuotr. Asociatyvi Pexels nuotr.

Šiandien šalies premjeras Saulius Skvernelis pranešė, kad karantinas bus nurauktas jau po savaitės – birželio 17 d.

 

„Tačiau akivaizdu, kad šiandien mes dar negalime visiškai atsipalaiduoti. Apie tai signalizuoja tiek mūsų šalies epidemiologai ir mokslininkai, tiek situacija pasaulyje. Todėl karantiną keičiame į valstybės lygio ekstremalią situaciją. Tai reiškia ir atitinkamą pasirengimo lygį, ir tam tikrus išliekančius ribojimus“, – teigia premjeras.

Pasak jo, išliks dalinė judėjimo kontrolė, draudimas atvykti iš tų šalių, kur ligos plitimas yra didelis. Liks masinių renginių atvirose ir uždarose erdvėse reguliavimas, tam tikri saugumo reikalavimai, kurių reikės laikytis sveikatos bei socialinės priežiūros įstaigose, privalomumas izoliuotis žmonėms, jei pasireiškia ligos požymiai.

„Esant būtinybei lieka galimybė karantiną skelbti ne visoje šalyje, o atskiroje teritorijoje. Tam, kad prireikus galėtume efektyviai suvaldyti galimą ligos plitimą. Galiausiai labai daug kas – kaip ir iki šiol – priklauso nuo mūsų visų sąmoningumo ir atsakingumo. Didžioji dalis žmonių tai demonstravo nuo pat karantino pradžios. Manau, tai yra vienas iš pagrindinių Lietuvos sėkmės kovojant su virusu veiksnių“, – komentavo premjeras.

Prireikus vis dar bus rekomenduojama dėvėti nosį ir burną dengiančias kaukes, bent tose vietose, kur daug žmonių, kur didesnė rizika ir tikimybė galimam užsikrėtimui.

Taip pat raginama ir toliau kruopščiai laikytis higienos reikalavimų, vengti nebūtinų kontaktų, susibūrimų ir t. t.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 317 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,