Mano Gargždai



Įteiktas Gargždų bendruomenės „Tauriosios širdies“ apdovanojimas

Įvertinkite šį įrašą
(6 balsai)
Rekvitai Bagdonienei (kairėje) „Tauriosios širdies“ apdovanojimą įteikia Gargždų bendruomenės pirmininkas Ovidijus Jankauskas ir valdybos pirmininkė Roma Litvinaitė. Sandros Vaičienės nuotr. Rekvitai Bagdonienei (kairėje) „Tauriosios širdies“ apdovanojimą įteikia Gargždų bendruomenės pirmininkas Ovidijus Jankauskas ir valdybos pirmininkė Roma Litvinaitė. Sandros Vaičienės nuotr.

Kovo 2-osios vakarą Gargždų muzikos mokykloje vyko jau šeštąjį kartą Gargždų bendruomenės organizuojami „Tauriosios širdies“ apdovanojimai.

 

Šis ypatingas pagarbos ženklas šiemet vienbalsiu bendruomenės sutarimu buvo įteiktas Rekvitai Bagdonienei – sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijos „Gargždų viltis“ ir VšĮ „Revilita“ vadovei. Jį įteikė Gargždų bendruomenės pirmininkas Ovidijus Jankauskas ir valdybos pirmininkė Roma Litvinaitė.

Gargždų miesto bendruomenė šiuo ženklu įvertina išskirtinius Gargždų miesto gyventojus, kurie pasižymi ne vienkartiniais žygdarbiais, bet nuolatiniu ilgalaikiu darbu dėl kitų.

R.Bagdonienė, jau 15 metų vadovaudama sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijai „Gargždų viltis“,  globoja ir padeda neįgaliesiems ir jų šeimoms, puoselėja savitarpio pagalbą ir atjautą, asmeniniu pavyzdžiu skatina taurios savanorystės idėjas.

Pasveikinti laureatės susirinko bendruomenės nariai, valdžios atstovai, praėjusių metų laureatai, artimieji.

„Noriu pasidžiaugti, kad Rekvitos širdis plaka ne tik Gargždų bendruomenėje, ji – tokios mažytės moters – tokia didžiulė, jautri, graži žydinti širdis“, – laureate didžiavosi Klaipėdos rajono savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Dalia Gumuliauskienė.

Gargždų seniūnas Saulius Bakšinskis, sveikindamas R.Bagdonienę, pasidžiaugė, kad mažame mieste yra daug gerų, dorų žmonių, o bendruomenė juos pastebi.

„Linkiu nesustoti, tai įrodymas, kad eini teisingu keliu“, – sveikino S.Bakšinskis.

Nuoširdžiais žodžiais laureatę apipylė „Gargždų viltis“ atstovės: „Kai sužinojome, šią gražią žinią, mes labai apsidžiaugėme, mano pirmieji žodžiai buvo: „Valio! Pagaliau!“ Tu visada turi idėjų ir jas realizuoji. Tu esi idėjų generatorius. Tu esi stebuklas!“

R.Bagdonienė, dėkodama už apdovanojimą, neslėpė susijaudinimo ir atviravo, kad tai jai buvo visiškai netikėta: „Aš atėjau kaip į „Tauriosios širdies“ šventę, bet nežinojau, kad būsiu apdovanota“.

„Šis įvertinimas man labai svarbus ir reikšmingas, visada nešiosiu ženkliuką čia įsisegusi, kaip ir mano kolegos nešioja. Turbūt greitai bus ir „Tauriųjų širdžių“ klubas“, – sakė už kilnius darbus įvertinta moteris.

Šventiniame vakare pasirodė Gargždų muzikos mokyklos choreografijos skyriaus vaikai, koncertavo Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centro dainavimo studijos atstovai, Gargždų „Kranto“ pagrindinė mokyklos mokytojų trio.

Ankstesniais metais šį garbingą apdovanojimą jau yra pelnę Gargždų muzikos mokyklos pedagogas Sigitas Stalmokas, Klaipėdos rajono laikraščio „Banga“ redaktorė Vilija Butkuvienė, sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijos „Gargždų viltis“ narė gargždiškė Vida Gečienė, Gargždų ligoninės Vaikų ligų skyriaus vedėja, gydytoja Voldimara Jasmontaitė, paramos akcijų organizatorės, entuziastingos savanorės Ieva Jonušaitė ir Eimantė Akrutaitė.

 

„Tauriosios širdies“ apdovanojimų akimirkos – Sandros Vaičienės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 553 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,