Mano Gargždai



Gargždų eglės įžiebimo šventėje bus naujovių

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Asociatyvi Simos Ulvikienės nuotr. Asociatyvi Simos Ulvikienės nuotr.

Didžiųjų metų švenčių laukimas netrukus apgaubs Gargždus – gruodžio 2-ąją (penktadienį) 18 val. mieste bus įžiebta žaliaskarė. Šventinę nuotaiką renginio metu kurs mažiesiems puikiai pažįstami iš kino ekrano nužengę personažai.

 

Eglutės įžiebimo ceremonijoje vaikai pamatys ne sykį kino teatrų ar televizijos ekranuose matytus personažus: triušį Baksį, meškutį Loco, kiaulytę Pepą, pakaliką ir peliuką Mikį.

„Mes užaugome su rusiškais filmukais: Leopoldu, Mike Pūkuotuku... Šiandien vaikai turi didesnę vaikiškų filmų industriją. Kodėl jiems neduoti to, ką jie iš tikrųjų myli?“ – paklaustas apie šventės temą kalbėjo Gargždų kultūros centro renginių ir teatro režisierius Vaidas Kvedaras.

Šiemet šventė vyks ne ketvirtadienį, kaip jau buvo įpratę miestelėnai, bet penktadienį. Pasak V.Kvedaro, prieš savaitgalį nuotaiką bus dar šventiškesnė. Be to, žaliaskarė šeštadienį bus įžiebta ir Klaipėdoje, tad tie, kurie dalyvaus abiejuose renginiuose, ilgiau džiaugsis pakilia nuotaika.

Nauja ir tai, kad scena bus pastatyta kitoje vietoje – prie kino teatro „Minija“. Kaip teigė V.Kvedaras, personažai pas vaikus ateis tarsi tiesiai iš kino teatro ekrano. Jie bandys suprasti, kas yra Kalėdos.

„Pagrindinė mintis gal ir yra, kad tie nauji personažai ne visi žino, kas tos Kalėdos. Tad jie ieškos atsakymo“, – tvirtino renginių ir teatro režisierius.

Renginio metu džiugins vaikų pasirodymai, atvyks svečių iš Klaipėdos.

„Žvaigždžių nekviečiame jau treti metai“, – aiškino V.Kvedaras.

Tačiau jis nutylėjo, ar šventėje pamatysime Kalėdų Senelį.

„Daug kas priklauso nuo požiūrio. Arba turi tikrai labai gerą personažą pakviesti, kaip praėjusiais metais lietuviškasis Kalėda, arba išlaikyti paslaptį. Finalinį variantą, ar Kalėdų Senelis šiais metais pasirodys, ar jis bus tas, kurį padarysime kaip stebuklą, tai liks paslaptis“, – visų renginio detalių neatskleidė V.Kvedaras.

Šventę ir šiais metais vainikuos dangų nušviesiantys fejerverkai.

 

Renginio plakatas:

gargzdu-egles-iziebimas

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 210 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,