Mano Gargždai



Gargžduose pasodintas Dainų šventės 100-mečio ąžuolas

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Įprasminant visoje Lietuvoje minimą Dainų šventės šimtmetį, Gargždų miesto parke šiandien pasodintas dar ne vieną šimtą metų žaliuosiantis ąžuolas. Dainų šventės ąžuolu jau pavadintas girių galiūnas ateities kartoms primins ir Gargždų dainų švenčių tradiciją.

 

„Kiekvienas iš mūsų tam tikrais gyvenimo etapais pagalvojame, o kas po mūsų, o ką palikti? Ąžuolas yra vienas iš tų simbolių, kurį sodindami suprantame, kad jis gyvuos dar daug metų po mūsų. Medžio sodinimas yra vienas simboliškiausių dalykų, kurį visada norisi daryti, įamžinant mūsų svajones, siekius ir tikslus. Tad palinkėkime, kad šiandien pasodintas ąžuolas augtų ir žaliuotų, teikdamas džiaugsmą ateičiai“, – dėkodamas iniciatyvos organizatoriams – Gargždų kultūros centrui ir Gargždų seniūnijai, sakė rajono meras Bronius Markauskas.

 

Medžiais praturtėjo ir Šernų girininkija

„Lietuvoje ir ąžuolai, ir girios žaliuos tol, kol bus pilietiškų, mylinčių savo kraštą, jo tradicijas gerbiančių ir jas įprasminančių žmonių“, – įsitikinusi ir vicemerė Violeta Riaukienė.

Tad Klaipėdos rajone šiandien pasodintas ne vienas medis. Savivaldybės ir seniūnijų komanda prisijungė prie Nacionalinio miškasodžio „Kad giria žaliuotų“ ir kelias valandas skyrė medelių sodinimui Šernų girininkijoje.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 924 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,