Mano Gargždai



Kaip saugotis telefoninių sukčių?

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Patiklūs žmonės dažnai nukenčia nuo aferistų, bandančių apgaule išvilioti pinigus. Paprastai telefonais skambinantys asmenys prisistato giminaičiais, artimųjų draugais ar net policijos pareigūnais ir praneša, kad jų artimuosius ištiko nelaimė (padarė eismo įvykį, nusikaltimą ar įvyko nelaimingas atsitikimas).

 

Naudodamiesi netikėtumu ir susijaudinimu, paprašo skubiai jam perduoti ar pervesti reikiamą pinigų sumą. Pinigus prašo pervesti į nurodytą sąskaitą ar atiduoti žmogui, kuris atvyks jų pasiimti.

Primename, kad įvykus eismo įvykiui ar padarius nusikaltimą, policija niekada nesprendžia iškilusių piniginių problemų tarp nukentėjusiojo ar pažeidėjo (įtariamojo).

Sulaukę tokio skambučio: neskubėkite vykdyti skambinusiojo prašymų patys paskambinkite giminaičiui ar artimajam, patekusiam į tariamą bėdą, ir įsitikinkite, ar tikrai jam reikalinga Jūsų pagalba neperduokite pinigų per tarpininkus neperveskite pinigų į nurodytas banko sąskaitas neįsileiskite nepažįstamų žmonių į namus reikalaukite, kad atvykę pareigūnai parodytų tarnybinį pažymėjimą neatidarykite durų nepažįstamiems žmonėms, kurie prisistato įvairių tarnybų darbuotojais, agentais ar kitais specialistais, kol nepatikrinote jų dokumentų ir neįsitikinote, kas iš tiesų Jus aplankė.

Jeigu tikrai Jūsų artimą ištiko nelaimė, susitikite su juo. Jei Jūsų giminaitis kelionėje, neskubėkite skambinti į ambasadą nurodytu telefono numeriu, pasitikrinkite, ar šis numeris teisingas. Jei kyla nors mažiausias įtarimas, kad skambina sukčius, nedelsdami skambinkite į policiją trumpuoju numeriu 112.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 395 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,