Mano Gargždai



Dovilų bibliotekoje paminėta vaikiškos knygos diena

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
J. Lankučio viešosios bibliotekos Dovilų filialo nuotr. J. Lankučio viešosios bibliotekos Dovilų filialo nuotr.

Dovilų lopšelio-darželio „Kregždutė“ priešmokyklinės grupės vaikams pristatytos dvi naujos Selemono Paltanavičiaus knygos: „Maži ežiuko sapnai“ ir „Gamtos metų ratas“.

 

Pirmoji knygelė apie ežiuko sapnus – įkvepianti, šilta, graži, daranti įspūdį ir skatinanti fantazuoti. Gamtininkas Selemonas Paltanavičius pasistengė mažiems smalsuoliams papasakoti apie mažą, mielą ir smalsų padarėlį – tokį, kokie yra ir vaikai.

Ši knyga, akcijos „Metų knygos rinkimai“ knygų vaikams kategorijoje pripažinta nugalėtoja. Bibliotekininkė vaikams perskaitė pasakėlę „Kokios sapnai spalvos?“. Perskaičius kūrinį kilo diskusija – kokie sapnai aplanko vaikus: gal stebuklingi? Gal linksmi? O gal gąsdinantys?

Antroji Selemono Paltanavičiaus knyga „Gamtos metų ratas“ kviečia į neįtikėtiną kelionę metų ratu. Programėlės pagalba 12 knygos nuotraukų atgyja išmaniuosiuose įrenginiuose. Tai pirmoji tokia knyga bibliotekoje. Pristatymo metu ši knyga sukėlė didžiulį vaikų susidomėjimą. Jie gyvai stebėjo paukštelį lizde, briedį graužiantį medžio žievę ir net geltonskruostį žaltį, besišildantį saulutėje.

Renginio pabaigoje vaikai pristatė ir bibliotekai padovanojo savo pačių kurtą knygą apie draugystę. Knyga eksponuojama Dovilų bibliotekoje, vaikų literatūros skyriuje.

Vaikų kurta knyga. J. Lankučio viešosios bibliotekos Dovilų filialo nuotr.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 139 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,