Logo
 Spausdinti šį puslapį

Moksleivių kroso estafečių varžybose – atkaklios kovos (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Zigmo Bitino nuot. Zigmo Bitino nuot.

Balandžio 27 dieną Gargždų sporto mokyklos stadiono teritorijoje vyko rajono bendrojo ugdymo mokyklų kroso estafečių varžybos. Į jas atvyko 6 komandos (po 4 merginas ir 4 vaikinus kiekvienoje) 1998–2001 metų gimimo ir 7 komandos 2002 metų gimimo ir jaunesnių moksleivių. Merginos bėgo 500, vaikinai 1000 metrų.

 

Pradžioje rungėsi vyresnieji atletai. Nuo pat starto į priekį išsiveržė Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos sportininkai. Net septynis etapus nuo jų nedaug atsilikę laikėsi Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos bėgikai. Atomazga buvo palikta paskutiniam etapui, kur susitiko du šių metų kroso varžybų nugalėtojai skirtingose amžiaus grupėse – Augustinas Končius ir Arvydas Toliušis. Pastarasis estafetės lazdelę perėmė atsilikdamas nuo pirmaujančio A. Končiaus apie 10 sekundžių, ir per pirmuosius 500 metrų išsprendė visus klausimus, palikdamas savo varžovą toli už nugaros.

Galutinėje įskaitoje veiviržėniškiai aplenkė „Vaivorykštės“ atstovus 26,4 sekundės. Nugalėtojų laikas – 20 min. 03,1 sek. Šių dviejų komandų akistata buvo labai svarbi kovojant dėl sportiškiausios rajono mokyklos tarp gimnazijų, progimnazijų ir miesto pagrindinių mokyklų.

Trečiąją vietą tarp 1998–2001 metų gimimo moksleivių iškovojo Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijos estafetininkai. Jų laikas – 21 min. 34,3 sek.

Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos komandą sudarė: Emilija Suškaitė, Ligita Juciūtė, Gabija Melichauskaitė, Vitalija Daugėlaitė, Mantas Kenstavičius, Osvaldas Jablonskis, Daivaras Brazauskas ir Arvydas Toliušis. Varžyboms komandą parengė kūno kultūros mokytojas Edmundas Norvilas.

Ne mažiau intriguojanti kova vyko ir tarp jaunesnių estafetininkų (2002 metų gimimo ir jaunesnių moksleivių). Čia varžybų ritmą ilgai diktavo Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijos jaunieji bėgikai. Jie net šešis etapus atitrūkę nuo varžovų suko ratus ir kontroliavo varžybų eigą.

Deja, nuo septinto etapo viskas ženkliai pasikeitė, kada į startą stojo „Kranto“ pagrindinės mokyklos atstovas Natanas Žebrauskas. Jis „ištirpdė“ apie 200 metrų skirtumą ir visa kova dėl pirmos vietos prasidėjo iš naujo. Septintame etape priekuliškiams vėl pavyko įgyti ženklų pranašumą. Bet jų nelaimei, paskutiniam etapui „krantiškiai“ turėjo palikę dar vieną pajėgų bėgiką – Antaną Butkų. Jis ne tik panaikino vėl apie 150 metrų susikaupusį skirtumą, bet ir finišavo palikdamas savo varžovą už nugaros 5,2 sekundės.

Nugalėtojų Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos estafetininkų laikas – 21 min. 03,4 sek. Jiems atstovavo Minija Skarbaliūtė, Emilija Galvonaitė, Grasilė Normanaitė, Viktorija Gailiūtė, Mindaugas Gelžinis, Deividas Stalmokas, Natanas Žebrauskas ir Antanas Butkus. Juos varžyboms parengė kūno kultūros mokytoja Elena Šimkutė.

Dėl trečios vietos ilgai grūmėsi Gargždų „Minijos“ progimnazijos ir Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos komandos. Galop „minijiečiai“ įgijo apie 30 metrų persvarą ir ją išsaugojo iki varžybų finišo. Jų laikas – 21 min. 54,0 sek. Veiviržėniškių laikas – 22 min. 03,8 sek.

 

Varžybų akimirkos – Zigmo Bitino nuotraukose:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,