Mano Gargždai



Lietuvos mokyklų žaidynių šachmatų varžybose Gargždų „Kranto“ progimnazijos moksleiviai – šešti

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Vitalijos Valaikės nuotraukoje – „Kranto“ komanda prieš varžybų startą. Vitalijos Valaikės nuotraukoje – „Kranto“ komanda prieš varžybų startą.

Vasario 10 dieną Vilniuje įvyko Lietuvos mokyklų žaidynių (2008 metų gimimo ir jaunesnių moksleivių) respublikinės šachmatų varžybos.

 

Į Lietuvos sostinę sugužėjo 23 komandos išsiaiškinti pajėgiausius. Dalyvių tarpe buvo ir Klaipėdos rajono varžybų nugalėtojai – Gargždų „Kranto“ progimnazijos jaunieji šachmatininkai. Komandą sudarė Sporto centro šachmatų meistriškumo grupės ugdytiniai: Dominykas Kušlikis, Šarūnas Juknius, Matas Valaika ir Noja Valaikaitė. Vaikus lydėjo mokytojas Giedrius Ratkus bei kai kurių ugdytinių tėveliai. Žodžiu, palaikymo komanda buvo pakankama.

Žaidimas buvo įtemptas. Mūsiškiai startavo puikiai – dvi įtikinamos pergalės. Atrodė, kad viskas gerai. Bet, ėmė ir žaidimas šiek tiek pastrigo. Tiesa, trečiame ture buvo pralaimėta nugalėtojais tapusiai Kauno Jėzuitų gimnazijai rezultatu 1,5:2,5. O toliau sekė net keturi mačai, pasibaigę lygiosiomis, kurie mūsiškiams garantavo galutinę šeštąją vietą.

Sakykim, viskas gerai. Po didžiųjų miestų, kurie iškovojo pirmas tris vietas, kitas tris jau dalijosi artimiausi draugai – Jurbarkas, Tauragė ir mes.

Varžybų pradžia 10 val. buvo sunkiai pakeliama iš tolimųjų Lietuvos kampelių suvažiavusiems jauniesiems šachmatininkams. Kai kurie kėlėsi jau 5 valandą ir keliavo per visą Lietuvą. Na, dar ir amžiaus skirtumas jautėsi. Mūsų komanda buvo sukomplektuota iš 2010–2012 metų gimimo vaikų, tai dar du metus turės galimybę kovoti ta pačia sudėtim. Kai, tuo tarpu, virš mūsų buvusios komandos jau turės šiek tiek jauninti sudėtis.

Vienintelis komandos kapitonas Dominykas Kušlikis nejautė diskomforto. Jis prie pirmos lentos įveikinėjo savo varžovus vieną po kito ir, surinkęs 6,5 taško iš 7 galimų, su komandos-nugalėtojos lyderiu Mariumi Jacunsku pasidalino pirmą-antrą vietas prie šios lentos.

Antroje lentoje žaidęs Šarūnas Juknius pelnė 3,5 taško, trečioje Matas Valaika – 4,5 taško, ketvirtoje Noja Valaikaitė – 2,5 taško.

Sveikinimai mūsų ugdytiniams – „krantiečiams“. Jie jau antrus metai iš eilės – tarp Lietuvos geriausiųjų!

Vitalijos Valaikės nuotraukoje – „Kranto“ komanda prieš varžybų startą.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 284 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,