Logo
 Spausdinti šį puslapį

To Gargžduose dar nebuvo: organizuojamas Lietuvos dviračių plento čempionatas

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
„Gargždų miesto plento taurė 2016" lenktynės, kuriose dalyvavo ir Lietuvos čempionas, Londono olimpinių žaidynių dalyvis Gediminas Bagdonas. Sandros Vaičienės nuotr. „Gargždų miesto plento taurė 2016" lenktynės, kuriose dalyvavo ir Lietuvos čempionas, Londono olimpinių žaidynių dalyvis Gediminas Bagdonas. Sandros Vaičienės nuotr.

Gargždai pamažu tampa patraukliu miestu dviratininkams. Ir ne tik mėgėjams, bet ir profesionalams. Tai įrodo ne tik praėjusiais metais vykusios „Gargždų miesto plento taurė“ lenktynės, kuriose dalyvavo daugiau kaip 200 dviratininkų su Gediminu Bagdonu priešakyje, bet ir šiemet planuojami net du didžiuliai renginiai dviratininkams.

 

Laukia išskirtinis renginys – Lietuvos dviračių plento čempionatas

Birželio 3 d. Gargždų miesto gimtadienio metu varžytis bus kviečiami tiek mėgėjai, tiek profesionalūs dviratininkai – vyks „Tautos sportininkų“ važiavimas, „Gargždų miesto plento taurė“. Tačiau didžiausias iššūkis Klaipėdos rajonui taps Lietuvos dviračių plento čempionato organizavimas, kuris vyks birželio 23–25 dienomis.

Planuojama, kad profesionalų varžybose dalyvaus iki 300 sportininkų, o „Elite“ dviračių lenktynes ketinama transliuoti tiesiogiai per televiziją. Apie šiuos ir kitus planus susitikime Savivaldybės merui Vaclovui Dačkauskui, Administracijos direktoriui Sigitui Karbauskui, Kultūros skyriaus vedėjui Gintautui Bareikiui bei Klaipėdos rajono sporto centro direktoriui Vaidui Liutikui pasakojo svečiai – Lietuvos dviračių sporto federacijos prezidentas Romualdas Bakutis, generalinė sekretorė-direktorė Rasa Ališauskienė, vykdomojo komiteto narys Vaclovas Šiugždinis, UAB „Voltas“ direktorius, dviračių mėgėjas Darius Levickis.

 

Teks važiuoti ir senuoju akmenuotu keliu

Lietuvos dviračių sporto federacijos prezidentas Romualdas Bakutis dėkojo Klaipėdos rajono savivaldybės atstovams už galimybę rengti tokio masto varžybas.

„Džiaugiamės, kad čempionatas grįžo į Žemaitiją, jau daug metų džiugino aukštaičius“, – kalbėjo R. Bakutis, girdamas vieną iš šių varžybų iniciatorių – Vaclovą Šiugždinį. Federacijos prezidentas prisiminė, kad Klaipėda turi senas dviratininkų tradicijas, miesto vardą garsino tokie žinomi dviratininkai kaip A. Kasputis, G. ir M. Umarai, šiuo metu taip pat, anot jo, yra ne vienas žinomas sportininkas.

Tris dienas truksiančiame čempionate turėtų dalyvauti apie 300 dviratininkų. Registraciją planuojama skelbti birželio 6 d. Anot V. Šiugždinio, penktadienį numatytos asmeninės lenktynės maršrutu Gargždai–Pėžaičiai, priklausomai nuo dviratininkų grupės bus minama nuo 20 iki 34 km. Šeštadienį vyks grupinės lenktynės, kuriose važiuos jaunės (67,2 km) ir jauniai (117,6 km). Sekmadienį grupinėse lenktynėse startuos veteranai, moterų ir vyrų elitas, jaunimas iki 23 metų.

Jauniams ir jaunėms bus leidžiama startuoti su elito vyrais ir moterimis. Vieną ratą sudarys 16,8 km. Pavyzdžiui, vyrų elito dviratininkai mins net 10 ratų – 168 km, moterų elito sportininkės – 7 ratus (117,6 km). Maršrutas drieksis per Gargždus, Kalniškę (įveikiant akmenuotą kelią į kalną), Maciuičius, Šnaukštus, Baičius, Dovilus ir vėl Gargždus (Basanavičiaus g.).

 

Lietuvos dviračių sporto federacijos prezidentas Romualdas Bakutis ir meras Vaclovas Dačkauskas susitikime apsikeitė simbolinėmis dovanomis. E. Strakšytės/ Klaipėdos r. sav. nuotr.

 

Čempionate – net keletas naujovių

Dviračių mėgėjas Darius Levickis susitikime pristatė ir vieną didžiausių planuojamų naujovių – tiesiogines transliacijas. Jo teigimu, Lietuvos dviračių plento čempionatuose to dar nėra buvę. D. Levickis atskleidė, kad šiuo metu yra deramasi dėl „Elite“ lenktynių transliacijos per TV6 kanalą, daugiau varžybų norima transliuoti per populiariausius naujienų portalus. Šiam tikslui prireiks virš 6 tūkst. eurų – tikimasi pritraukti privačių rėmėjų lėšų.

„Pabandysime parodyti, kad ne tik krepšinio ar futbolo organizatoriai moka dirbti, gali ir kitos sporto šakos“, – ambicijas pristatė D. Levickis.

Didžiulis ekranas, per kurį būtų transliuojamos varžybos, stovėtų prie Gargždų kultūros centro. Ten pat įsikurtų ir centrinė svečių, verslo atstovų zona.

Dar viena naujovė, anot Lietuvos dviračių sporto federacijos prezidento, kad trasos ilgis yra susmulkintas į mažesnius ratus, todėl žiūrovams bus itin patrauklu stebėti varžybas, nereikės ilgai laukti pravažiuojančio dviratininkų srauto.

 

Nauda – vietiniams verslininkams

Dviračių sporto federacijos atstovai prašė Savivaldybės pasirūpinti, kad čempionato metu atsirastų prekybos miestelis: prekybininkai galėtų siūlyti ne tik maistą, bet ir dviračių aksesuarus. Jie prašė, kad šiomis dienomis iš verslininkų nebūtų imamas mokestis, taip paskatinant jų atvykimą.

Kadangi čempionato metu į Klaipėdos rajoną suvažiuos būrys dviratininkų, šio sporto entuziastų, prašyta nurodyti ir Klaipėdos rajono viešbučių ir kitų apgyvendinimo paslaugas teikiančių įmonių kontaktus.

„Norime, kad vietiniai verslininkai galėtų uždirbti“, – sakė federacijos prezidentas.

Susitikime aptarti ir kiti organizaciniai niuansai: dėl kelių uždarymo, gyventojų informavimo, sportininkų saugumo, prizų, savanorių ir kt. Sutarta sudaryti darbo grupę visiems iškilusiems klausimams spręsti.

„Turėsime įžangą birželio 3 d. per Gargždų miesto gimtadienį. Bus gera treniruotė, pamatyti trūkumus, klaidas ir spėti jas ištaisyti. Tikimės gyventojų supratingumo“, – apie laukiančius iššūkius kalbėjo Sporto centro direktorius Vaidas Liutikas.

Norintys ir galintys paremti renginį, kviečiami susisiekti su Sporto centru el. paštu

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,