Mano Gargždai



Deimantinių vestuvių sukaktuvininkai atskleidė raktą į laimingą santuoką

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos r. sav. nuotr. Klaipėdos r. sav. nuotr.

„Ačiū Dievui, kad 1957 m. liepos 10 dieną mano vyru tapo toks puikus žmogus“, – glausdamasi šalia vyro Edvardo šypsojosi Valerija Birutė Žiogienė. Prieš 60 metų sukūrę šeimą, minėdami deimantines vestuvių metines, Žiogai vis dar džiaugiasi vienas kitu ir tikina, kad optimizmas – raktas į laimingą santuoką. 

 

Pasveikinti Žiogų šeimos deimantinių vestuvių proga vyko Klaipėdos rajono savivaldybės mero pavaduotoja Rūta Cirtautaitė, Administracijos direktorius Sigitas Karbauskas, jo pavaduotojas Česlovas Banevičius, Dovilų seniūnijos seniūnė Nijolė Ilginienė ir Žemės ūkio skyriaus vedėja Genovaitė Valaitienė.

„Prieš 60 metų įregistravote santuoką, tačiau ir šiandien Jūs kartu, mylite vienas kitą ir esate tvirtos šeimos, darnaus sugyvenimo pavyzdys. Jūsų meilė žemei, gebėjimas tausoti aplinką, žmonių sveikatą ir užauginti gražų derlių – įkvėpimo šaltinis kiekvienam, trokštančiam gyventi išmintingai ir garbingai! Sveikinu Valeriją Birutę ir Edvardą Žiogus jubiliejinių deimantinių vestuvių metinių proga ir linkiu neblėstančios meilės, artimųjų dėmesio, lengvos kasdienybės ir džiugesio akimirkų. Būkite sveiki ir laimingi!“ – rašoma Klaipėdos rajono savivaldybės mero Vaclovo Dačkausko sveikinime, kurį perdavė vicemerė Rūta Cirtautaitė.

Dovilų seniūnijoje Kiškėnų kaime gyvenantys Valerija Birutė ir Edvardas Žiogai – vieni iš pirmųjų ūkininkų Klaipėdos rajone. Jų ūkis – ekologinis. Prieš maždaug 30 metų pradėjusios ūkininkauti šeimos namų sienos nukabinėtos padėkos raštais, diplomais, sveikinimais už pasiekimus ekologinėje ūkininkystėje. Sunkaus darbo nebijoję Žiogai šiandien džiaugiasi gyvenimu, o iš bendraamžių išsiskiria humoro jausmu, energija ir optimistiniu požiūriu į gyvenimą.

Valerija Birutė ir Edvardas linksmai pasakoja ir savo susipažinimo istoriją bei dalijasi paslaptimi, kaip nuspręsti, ar mergina, vaikinas – tinkami santuokai iki amžiaus galo. „Mes susipažinome man grįžus iš kariuomenės. Buvo ir visokių kitokių tų merginų, bet Birutė buvo išskirtinė. Ji buvo ir dabar yra labai graži, linksma. Praėjo tik mėnuo po pažinties, kai mes susituokėme“, –  pasakojo Edvardas.

„Edvardas buvo labai geras, santūrus, meilus vaikinas. Tačiau svarbiausia – mokėjo labai gerai bučiuotis! Tikroji meilė prasideda po bučinio. Po jo ir supratau, kad čia vyras visam gyvenimui“, –  juokėsi Valerija Birutė.

Abu sutuoktiniai sutaria: ilgai trunkanti santuoka šiais laikais – retenybė. „Šiais laikais žmonės jauni miršta, po kiekvieno pykčio skiriasi. Pažiūrėkite statistiką – baisu. Reikia į viską žiūrėti linksmai, nesiskųsti gyvenimu, o džiaugtis tuo, ką turi, stengtis, dirbti ir gyvenimas bus gražus. O kai šalia antra pusė, su kuria galima pasijuokti – gyventi paprasčiau“, – vienas per kitą kalba deimantines vestuves švenčiantys ūkininkai Žiogai.

Padainuodami, pasijuokdami sutuoktiniai pasakojo apie savo gyvenimą, kuriame netrūko nei džiugių, nei skaudžių akimirkų. Iš trijų sulauktų vaikų – 2 palaidoti. Tačiau sūnus Vilius, veterinarijos mokslų daktaras, tėvų džiaugsmui – visuomet šalia, vysto savo ekologinį gyvulininkystės ūkį.

Ūkininkai Žiogai ne tik aktyviai plečia savo ūkį, bet ir padeda Dovilų bendruomenei. Dovilų seniūnė džiaugiasi, kad Valerija Birutė ir Edvardas – darbštūs, geranoriški, atjaučiantys žmonės, kurie visuomet atsiliepia į pagalbos šauksmą, patys siūlo pagalbą. Ūkininkai prisidėjo prie Dovilų žaidimų aikštelės įrengimo, į seniūniją atveža maisto produktų, reikalingų nepasiturintiems. Sutuoktiniai savo ūkyje yra įdarbinę 20 žmonių, kuriuos apgyvendina, pamaitina, sąžiningai moka atlyginimus. Darbštumas, sąžiningumas ir žmogiškumas – ilgus metus gyvuojančio ir nuolat augančio ūkio paslaptis.

Taip ir gyvena Valerija Birutė su Edvardu vis pajuokaudami, šviesiai viena kryptimi žiūrėdami. Laiko patikrinta meilė spindi sutuoktinių akyse, o 60-ojo vestuvių jubiliejaus šventė, kuomet bus atnaujinami santuokos įžadai, įprasmins 60 metų kartu. Valerija Birutė ir Edvardas Žiogai – tvirtos šeimos pavyzdys visiems, o ypač – jaunajai kartai.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 294 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,