Mano Gargždai



Klaipėdos ir Kauno rajonų švietimo centrai pasirašė bendradarbiavimo sutartį

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Susitikimo akimirka. Švietimo centro nuotr. Susitikimo akimirka. Švietimo centro nuotr.

Rugsėjo 22 d. Klaipėdos rajone svečiavosi 34 bendradarbiaujančio Kauno rajono ugdymo įstaigų vadovai, pedagogai ir visuomenės sveikatos biuro specialistai. Vizito metu Kauno ir Klaipėdos rajonų švietimo centro direktorės Laima Ruzgienė ir Ramutė Sirutienė pasirašė bendradarbiavimo sutartį ir aptarė tolimesnes abiejų rajono pedagogų bendradarbiavimo galimybes.

 

Svečiai lankėsi Klaipėdos rajono švietimo centre. Klaipėdos rajono švietimo centro direktorė Ramutė Sirutienė ir Klaipėdos rajono visuomenės sveikatos biuro direktorė Neringa Tarvydienė dalijosi gerąja darbo patirtimi, pasakojo apie institucijų bendradarbiavimą ir jo įtaką vaiko ugdymui. Svečiai iš Kauno rajono domėjosi socialinio ir emocinio ugdymo programų įgyvendinimu rajono mokyklose.

Svečiams padarė įspūdį socialinių ir emocinių kompetencijų ir ugdymo bei ugdymosi aplinkų tyrimas bei jų rezultatų lyginamoji analizė. Klaipėdos rajono savivaldybės finansuojamas tyrimas sudaro galimybę rajono ugdymo įstaigoms pamatuoti savo darbo sėkmę ir geriau įžvelgti trūkumus ir silpnąsias veiklos vietas.

N. Tarvydienė pristatė prioritetines strategines kryptis gerinant veiklos kokybę bei Klaipėdos rajone įgyvendinamą mokinių visuomenės sveikatos priežiūrą. Pranešėjos akcentavo Savivaldybės institucijų ir organizacijų bendradarbiavimo svarbą siekiant geresnės vaikų sveikatos ir vykdant žalingų įpročių prevenciją.

Klausytojams pateikti pagrindiniai pasiekti bendro darbo su partneriais rezultatai, kurie atsispindi mokinių sveikos gyvensenos, patyčių prevencijos ir socialinių ir emocinių kompetencijų rodiklių teigiamuose pokyčiuose. Atkreiptas dėmesys, kad pagrindinis akcentas visų partnerių koordinuotose veiklose yra mokinys ir jo gerovė.

Priekulėje kolegos kauniečiai lankėsi I. Simonaitytės gimnazijoje ir Priekulės lopšelyje-darželyje. Gimnazijos direktorius Antanas Alčauskis ir jo pavaduotojas Robertas Gricenko vizito dalyviams pasakojo apie socialinio ir emocinio ugdymo programas ir jų įtaką mokinių elgesiui, bendravimui ir mokyklos veikloms. Lopšelyje-darželyje svečiams pristatytas praktinis V. Šerborn metodo diegimas, projektas „Kaip palengvinti vaiko perėjimą iš darželio į mokyklą“, pasidalinta socialinio ir emocinio ugdymo programos „Zipio draugai“ sėkmėmis ir iššūkiais.

Po dalykinės vizito dalies svečiai aplankė Dreverną ir jos uostą, besipuošiantį rudens lygiadienio šventei, ragavo dreverniškių žuvienės, J. Gižo etnografinėje sodyboje linksminosi su „Žvejytės“ etnografiniu ansambliu.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 485 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,