Mano Gargždai



Mokėsi genėti želdynus

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos r. sav. nuotr. Klaipėdos r. sav. nuotr.

Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos bei seniūnijų darbuotojai, atsakingi už želdynų priežiūrą, dalyvavo dviejų dienų mokymuose „Miesto želdynų genėjimas“.

 

Mokymus vedė VšĮ „Lietuvos arboristikos centro“ vadovas Algis Davenis, apie įrankius pasakojo ir praktinius genėjimo mokymus vedė LAC atestuotas arboristas Leonardas Mekionis.

Mokymus organizavo Komunalinio ūkio ir aplinkosaugos skyrius bendradarbiaudamas su Architektūros ir urbanistikos skyriumi.

Tam, kad želdynai rajone būtų ne tik gražiai, bet ir teisingai genimi, specialistai dviejų dienų mokymuose dėmesio skyrė tiek teoriniams, tiek praktiniams užsiėmimams. Pirmąją dieną mokymų dalyviai išklausė teorinį kursą apie augalų formavimo ir genėjimo tikslus, uždavinius ir laiką, skirtingų augalų formavimą ir genėjimą, genėjimo įrankius. Antroji diena buvo skirta praktiniams mokymams, kurių metu buvo mokomasi jaunų, suaugusių augalų formavimo ir genėjimo, senstančių augalų atnaujinimo, genėjimo praktinių darbų.

Mokymų dalyviai liko patenkinti tiek teorine, tiek praktine mokymų dalimi. Tikimasi, kad įgytos žinios padės ne tik patiems teisingai atlikti darbus, bet ir atsakingai vykdyti genėjimo darbų priežiūrą, kai Savivaldybės administracijos ar seniūnijų specialistai turi kontroliuoti medžių genėjimo paslaugas atliekančių specialistų darbą.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 112 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,