Logo
 Spausdinti šį puslapį

Moksleiviai kovėsi smiginio varžybose (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Varžybų nugalėtojai. Zigmo Bitino nuotr. Varžybų nugalėtojai. Zigmo Bitino nuotr.

Kovo 17 dieną Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijoje vyko Lietuvos mokyklų žaidynių Klaipėdos rajono bendrojo ugdymo mokyklų smiginio varžybos. Jose dalyvavo 10 merginų ir 11 vaikinų komandų (po du žaidėjus kiekvienoje).

 

Iš pradžių visos komandos burtų keliu buvo suskirstytos į 4 pogrupius. Iš čia po dvi geriausias pateko į tolimesnį etapą, kur atkrentamąja sistema kovojo dėl nugalėtojų titulo. Pogrupiuose buvo kovojama iki 2 laimėtų setų, o atkrentamosiose varžybose – iki 3 laimėtų setų.

Vaikinų grupėje išsiskyrė Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos smiginininkų pora – Aurimas Cirtautas ir Mykolas Galinis. Jie iki pat finalo sausais rezultatais įveikinėjo savo varžovus, o finale rezultatu 3:1 įveikė Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijos atstovus Justą Taujenį bei Andrių Genutį, ir tapo varžybų nugalėtojais. Trečioje vietoje – Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos vaikinų komanda, įveikusi Dituvos pagrindinės mokyklos smiginininkus rezultatu 3:1.

Merginos žaidė truputėlį lėčiau, jų mačai buvo kiek ilgesni, keletas atkrentamųjų susitikimų pasibaigė rezultatais 3:1 arba 3:2. Rekordininkės buvo veiviržėniškės, kurioms per visas varžybas reikėjo žaisti net 20 legų (trys jų susitikimai iš penkių baigėsi rezultatais 3:2). Na, o tvirčiausiai jautėsi ir varžoves vieną po kitos įveikinėjo bei nugalėtojomis tapo Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijos merginų pora – Adrijana Andruškaitė ir Gintarė Jauraitė. Jos, beje – praėjusių metų Lietuvos mokyklų žaidynių finalinėse varžybose iškovojo bronzos medalius. Tad ir šiemet šių merginų, kaip varžybų nugalėtojų laukia nelengvas uždavinys – kovo 23 dieną Žiežmariuose vyksiančiose finalinėse varžybose išlaikyti pernai iškovotas pozicijas. Antros merginų varžybose buvo principingos Agluonėnų pagrindinės mokyklos smiginininkės Andželika Keraitytė ir Greta Norkevičiūtė. Trečioje vietoje – veiviržėniškės, po ilgos ir sunkios kovos rezultatu 3:2 įveikusios savo varžoves iš „Kranto“ pagrindinės mokyklos.

Varžybų metu buvo fiksuojami tam tikri statistiniai pasiekimai. Tarp merginų aukščiausią legą per vieną metimų seriją pasiekė veiviržėniškė Gabija Melichauskaitė – 118 (mače su Vėžaičiais). Antrą pasiekimą turėjo „minijietė“ Ugnė Mažonaitė – 109 (mače su Agluonėnais). Trečia vėl Gabija Melichauskaitė – 107 (mače su Šiūpariais). Tarp vaikinų nepralenkiamas buvo „vaivorykštietis“ Aurimas Cirtautas, kuris turėjo du aukščiausius legus – tai 125 mače su Dituva ir 121 finaliniame mače su Priekulės gimnazija. Trečią rezultatą tarp vaikinų pasiekė Edvinas Alejūnas iš Dituvos – 108 mače su „Vaivorykšte“.

Kitas įdomus statistinis rodiklis – legų uždarymo rekordai. Priekuliškė Adrijana Andruškaitė mače su „Minija“ sugebėjo per vieną metimų seriją legą uždaryti esant 45 taškų likučiui. Vaikinų rekordininkas – tas pats Aurimas Cirtautas iš „Vaivorykštės“. Jis mače su Vėžaičiais uždarė legą nuo 42 taškų.

Varžybų nugalėtojus bei prizininkus parengė kūno kultūros mokytojai: Valentas Marcinkevičius („Vaivorykštė“), Antanas Rimkus (Priekulės gimnazija), Inga Januševičienė (Veiviržėnų gimnazija), Laimonas Tučas (Agluonėnai).

 

Varžybų akimirkos – Zigmo Bitino nuotraukose:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,