Mano Gargždai



Taryba spręs ar didinti algas dviejų rajono mokyklų vadovams

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Algas ketinama didinti „Kranto“ pagrindinės mokyklos direktoriui E. Žiedui ir Priekulės I. Simonaitytės gimnazijos vadovui A. Alčauskiui. J. Lankučio viešosios bibliotekos ir redakcijos archyvo nuotr. Algas ketinama didinti „Kranto“ pagrindinės mokyklos direktoriui E. Žiedui ir Priekulės I. Simonaitytės gimnazijos vadovui A. Alčauskiui. J. Lankučio viešosios bibliotekos ir redakcijos archyvo nuotr.

Kitą savaitę Klaipėdos rajono savivaldybėje posėdžiaus Taryba. Tarp gausybės klausimų, vietos politikai turės apsispręsti ir dėl poros švietimo įstaigų vadovų pareiginės algos koeficiento didinimo.

 

Siūloma algas didinti dviem – Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos bei Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijos – direktoriams Egidijui Žiedui ir Antanui Alčauskiui.

Šis sprendimas svarstytas pirmadienį Savivaldybės biudžetinių įstaigų vadovų darbo užmokesčio nustatymo komisijos posėdyje. Jo metu, minėtų bendro lavinimo mokyklų vadovai komisijos nariams pateikė argumentus, kodėl prašo pareiginės algos pastoviosios dalies koeficientą padidinti 5 procentais. Vienbalsiai buvo pritarta, kad direktorių darbas mokyklose nėra lengvas, o darbas su mokiniais specialiose klasėse reikalauja dar ir papildomos atsakomybės. Todėl Tarybos narys Raimondas Simonavičius pasiūlė E. Žiedui ir A. Alčauskiui algas didinti net 15 procentų, argumentuodamas tuo, kad pastarieji vadovai puikiai tvarkosi su savo darbu.

Posėdžio metu komisijos nariai balsavo alternatyviai. Už tai, kad mokyklų direktoriams algas padidinti 5 procentais pasisakė 2 komisijos nariai, už 15 procentų – 5. Visgi, buvo nutarta E. Žiedo ir A. Alčauskio algų didinimo 15 proc. klausimą siūlyti spręsti Tarybai.

Kaip nurodoma aiškinamajame rašte, Gargždų „Kranto“ gimnazijos direktoriui E. Žiedui už vadovavimą mokyklai, kurioje yra specialiosios (specialiosios, lavinamosios, socialinių įgūdžių ugdymo) klasės, ketinamą algos koeficientą padidinti 1,56 (206,7 Eur.). Priekulės Ievos Simonaitytė gimnazijos direktoriui A. Alčauskiui – 0,54, už vadovavimą gimnazijai, ir 1,64 (217,3 Eur.), už vadovavimą gimnazijai, kurioje yra specialiosios klasės.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 62 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,