Mano Gargždai



Rajono sportininkai tęsia kovas Lietuvos mokyklų žaidynėse

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Zigmo Bitino nuotr. Zigmo Bitino nuotr.

Balandžio mėnesį, po moksleivių Velykų atostogų, buvo tęsiamos Lietuvos mokyklų žaidynės. Įvyko miesto bendro lavinimo įstaigų vaikinų ir merginų krepšinio, kaimo bei miesto mokyklų šaškių varžybos. Taip pat buvo suorganizuota keletas zoninių, tarpzoninių ir finalinių varžybų.

 

Pretendavo į prizinę vietą

Apie rajonines varžybas ir sportininkų pasiekimus naujienų portalo „Mano Gargždai“ skaitytojai buvo nuolat informuojami. Tad daugiau informacijos apie jas ir nuotraukas galima rasti portalo skiltyje „Sportas“. Tiesa, mokyklų sportininkai dalyvavo ne tik rajono varžybose, bet ir respublikiniuose turnyruose. Pateikiame apžvalgą apie balandžio mėnesį įvykusias kovas ir mokyklų rezultatus.

Balandžio 14 dieną Marijampolėje vykusiose miesto mokyklų šaškių finalinėse varžybose sėkmingai kovojo Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos sportininkai. Jie tarp 30 komandų iki paskutinio turo pretendavo į prizinę vietą. Tačiau burtai negailestingai lėmė paskutines rungtynes gargždiškiams žaisti su varžybų šeimininkais, iki tol triuškinusiais visus savo varžovus. Pralaimėję šį susitikimą, „vaivorykštiečiai“ 4–8 vietų dalybose užėmė paskutinę – aštuntą vietą. Už pasirodymą jiems buvo paskirti 89 premijos taškai. Tikrais komandos lyderiais šiose varžybose buvo prie pirmos lentos kovojęs Danielius Raudys (6,5 taško iš 9 galimų) ir prie trečios lentos žaidęs Mantas Kerpė (6 taškai).

Balandžio 21 dieną „vaivorykštiečiai“ (tiek vaikinai, tiek merginos) kovojo krepšinio zoninėse varžybose. Čia vaikinams pavyko iškovoti antrąją, o merginoms – trečiąją vietas. Tai reiškė, kad gargždiškiai neiškovojo teisės tęsti kovas turnyre.

Tą pačią dieną Kuršėnuose vyko pradinių klasių šaškių finalinės varžybos. Mūsų rajonui atstovavę Ketvergių pagrindinės mokyklos mažieji šaškininkai tarp 29 komandų užėmė 18-tą vietą.

 

Pirmauja „Vaivorykštės“ gimnazija

Balandžio 28 dieną Jonavoje vyko kaimo vietovių mokyklų šaškių finalinės varžybos. Jose kovojo ir Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos šaškininkai. Neblogai subalansuota komanda tarp 23 mokyklų buvo reali pretendentė į geriausiųjų šešetuką, o sėkmės atveju galėjo tikėtis medalių. Iki paskutinio momento rajono moksleiviai balansavo ties medalių riba. Deja, ne viskas pavyko varžybų pabaigoje, todėl veiviržėniškiams po varžybų dėl ketvirtos–septintos vietų, teko tenkintis šešta pozicija.

Pasibaigus balandžio mėnesio varžyboms, tarp miesto mokyklų bei rajono gimnazijų ir toliau pirmauja Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos moksleiviai, savo taupyklėje turintys 999 taškus. Į sumą dar neįskaičiuoti taškai už vaikinų ir merginų krepšinio zonines varžybas (gali gauti apie 80–90 taškų už abejas varžybas). Antroje vietoje – Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos sportininkai, surinkę 712 taškų. Skaičius padidės, kuomet bus susumuoti ir premijos balai už kaimo mokyklų šaškių finalines varžybas (gali gauti apie 80–90 taškų). Treti liko Gargždų „Minijos“ progimnazijos moksleiviai (578,5 taško). Jie lenkia ketvirtoje vietoje esančius Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos atstovus (309 taškai) bei penktoje – Priekulės I. Simonaitytės gimnazijos moksleivius (266,5 taško).

 

Tarp kaimo vietovių geriausi – doviliškiai

Tarp 25 Lietuvos rajonų (2 grupė) Klaipėdos rajonas rikiuojasi aukštoje 5-toje vietoje. O Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazija kol kas antroje vietoje tarp visų 65 klasifikuotų antros grupės gimnazijų, vidurinių mokyklų (581 taškas). Tiesa, juos laikinai 55,5 taško yra aplenkę Šalčininkų Lietuvos tūkstantmečio gimnazijos moksleiviai. Bet „vaivorykštiečiams“ dar nėra priskirti 89 taškai už šaškių varžybų finale iškovotą vietą.

Tarp Kaimo vietovių mokyklų Dovilų pagrindinės mokyklos moksleiviai padidino atotrūkį nuo sėkmingai šiemet rungtyniaujančių Ketvergių bei Vėžaičių pagrindinių mokyklų. Doviliškiai pirmauja turėdami savo taupyklėje 663,5 taško. Ilgai šiame sezone pirmavusių ketvergiškių sąskaitoje – 484 taškai. Trečioje vietoje esantys Vėžaičių pagrindinės mokyklos moksleiviai turi surinkę 452,5 taško. Po jų rikiuojasi Judrėnų Stepono Dariaus pagrindinė mokyklos (234 taškai), Pašlūžmio mokyklos-daugiafunkcio centro (197,5 taško), Plikių Ievos Labutytės pagrindinės mokyklos (185 taškai), Agluonėnų pagrindinės mokyklos (150 taškų), Kretingalės pagrindinės mokyklos (105,5 taško), Dituvos pagrindinės mokyklos (84 taškai) ir kitų bendrojo lavinimo įstaigų sportininkų komandos, surinkusios ne daugiau 50 taškų.

 

Paaiškės atomazga

Pradinių klasių lenktyniavimo įskaitos lyderiais ir toliau lieka Gargždų „Minijos“ progimnazijos moksleiviai (191,5 taško). Antroje vietoje – Ketvergių pagrindinė mokykla, surinkusi 148 taškus. Tačiau ketvergiškiai dar turi gauti apie 40–50 taškų už iškovotą vietą finalinėse šaškių varžybose. Treti liko Dovilų pagrindinės mokyklos moksleiviai (91 taškas). Ketvirti – Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos mažieji sportininkai (75 taškai). Dar penkios mokyklos yra gavusios įskaitinius taškus. Baigiamojoje žaidynių dalyje nusimato atkakli kova tarp dviejų pirmaujančių komandų, nes sporto šakų liko nedaug, o taškų skirtumas tarp komandų minimalus. Atomazga turėtų paaiškėti per pradinių klasių trikovės varžybas, kurios vyks gegužės 10 dieną.

Pagal turimus taškus tarp kaimo vietovių mokyklų Klaipėdos rajonas šiuo metu užima 9 vietą iš 49. Tarp 78 klasifikuotų kaimo vietovių pagrindinių mokyklų, progimnazijų vienuoliktoje vietoje šiuo metu žengia Ketvergių pagrindinė mokykla, dvyliktoje – doviliškiai.

Apie mokyklų gaunamus taškus ir turnyrinę padėtį informaciją galima rasti Gargždų sporto mokyklos internetiniame puslapyje.

Gegužės mėnesį – Lietuvos mokyklų žaidynių baigiamoji dalis. Vyks virvės traukimo, kroso estafečių, keturkovės, pradinių klasių trikovės, tiek miesto, tiek kaimo lengvosios atletikos rungčių varžybos. Taip pat bus nemažai respublikinių zoninių, tarpzoninių, finalinių varžybų.

 

Akimirkos iš balandžio mėnesį vykusių Lietuvos mokyklų žaidynių – Zigmo Bitino nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 284 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,