Logo
 Spausdinti šį puslapį

Agluonėnų etnografinėje sodyboje – šilko tapybos paroda

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Autorė. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. Autorė. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Šiltos itin moteriškos spalvos ir formos lengvu ažūru išdabino Agluonėnų etnografinės sodybos parodų salę, − tai nauja tautodailininkės Audronės Jankeliūnienės paroda, kurioje ne tik moteriški šaliai, bet ir paveikslai. Autorė – ne tik tūkstantmetės šilko tapybos tradicijos puoselėtoja, bet ir drąsi eksperimentuotoja, bandanti tapyti ant šilko ir pasitelkti įvairias naujas technikas.

 

Nuo vaikystės linkusi į piešimą Audronė svajojo tapyti ant švitrinio popieriaus, nes ši technika jai atrodė priimtina ir įdomi, tačiau draugė padovanojo kvietimą į šilko tapybos pamokėlę, nuo kurios prasidėjo susidomėjimas šia amato ir meno rūšimi. Drąsiai pasinėrusi į paieškas, kaip ir ką daryti, Audronė nepajuto, kaip pranoko pati save ir toliau tobulėja, ieškodama naujų formų ir būdų tapyti kitaip, jungti skirtingas medžiagas, bandyti kitokius dažus.

Mėgstamiausi autorės motyvai, − gėlės, drugeliai, − jų žydėjimas ir plazdėjimas persipynęs svajingos ramybės fone.  

Audronę Jankeliūnienę, buvusią Gargždų krašto muziejaus direktorę, sveikino dabartinis muziejaus direktorius Marius Mockus su visu muziejaus kolektyvu, tautodalininkų sąjungos atstovai, šeimos nariai ir draugai, agluoniškiai, grojo ir dainavo Šarūnė Petruškevičienė.

Ši paroda – puiki proga užsukti į Agluonėnų etnografinę sodybą, kuri vasarą laukia kiekvieno, norinčio ne tik susipažinti su lietuvininkų buitimi ir tradicijomis, bet ir gauti mažytę, bet medumi kvepiančią gero meno dozę.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,