Mano Gargždai



Pasaulis, kuriame kiekvienas vaikas turi savo vietą: įtraukusis ugdymas Klaipėdos rajone

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos r. PPT nuotr. Klaipėdos r. PPT nuotr.

Įtraukusis ugdymas – svarbus ugdymo metodas, siekiantis užtikrinti socialinį teisingumą ir užtikrinantis, kad visi mokiniai turėtų galimybę sėkmingai mokytis ir augti. Tai yra įsipareigojimas užtikrinti, kad visi mokiniai būtų vertinami ir suprasti, nepriklausomai nuo jų individualių poreikių. Siekdami didinti švietimo pagalbos paslaugų žinomumą, prieinamumą mokiniams, turintiems individualių ugdymosi poreikių, Klaipėdos r. pedagoginė psichologinė tarnyba vykdo veiklas, kuriomis stengiasi šviesti ir informuoti visuomenę dėl įvairių gebėjimų vaikų įtraukties į ugdomąsias veiklas.

 

2022 m. tarnybos psichologių Tomos Imbrasienės ir Eglės Strazdauskienės atlikta anoniminė anketinė apklausa dėl Gargždų lopšelių-darželių darbuotojų įtraukiojo ugdymo nuostatų ir įgyvendinimo pasirengimo ikimokykliniame ir priešmokykliniame ugdyme. Remiantis gautais apklausos rezultatais kiekvienoje įstaigoje numatyti tolimesni būdai sėkmingam įtraukiojo ugdymo įgyvendinimui. Visą straipsnį skaitykite: Mano Gargždai - Pasidalino pasirengimo įtraukiajam ugdymui anketinės apklausos rezultatų apžvalga (mano-gargzdai.lt)

2023 m. rugsėjo mėnesį atidaryta Klaipėdos r. pedagoginės tarnybos projekto „Aš galiu – Tu gali“ Foto paroda, Vaikų ir jaunimo laisvalaikio centre eksponuota spalio mėnesį. Parodoje daugiau nei trisdešimt nuotraukų su mūsų bendruomenės pačių jautriausių, įdomiausių ir smalsiausių vaikų bei jaunuolių pomėgiais ir stiprybėmis. Pačių vaikų, specialistų, vaikų tėvų užfiksuoti kadrai leidžia mums labiau, išsamiau ir giliau pažinti šalia esančias asmenybes. O vaikams tai teikia pasididžiavimo savimi jausmą. Kas gali būti mieliau už pačių atliktą darbą, matyti save tarp kitų ir didžiuotis tuo ką gali atlikti geriausiai.

Parodos sumanymo žingsniai prasidėjo nuo gražios idėjos: sutelkti bendruomenę. Prie šios idėjos įgyvendinimo pakvietėme prisijungti ir Klaipėdos rajono ugdymo įstaigų bendruomenes, Vaikų ir jaunimo laisvalaikio centro, J. Lankučio viešosios bibliotekos bendruomenes.

Foto paroda yra keliaujanti, tad kviečiame ją aplankyti ir savo akimis pamatyti užfiksuotas mokinių galias.

Spalio mėnesį paroda eksponuota Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centre, lapkričio mėnesį – Klaipėdos r. savivaldybėje, gruodžio mėnesį – Klaipėdos rajono savivaldybės Jono Lankučio viešosios bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros skyriuje.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 173 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,