Mano Gargždai



Europos rankų lenkimo čempionate dalyvavo ir rajono atstovė

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
I. Rimkuvienės nuotr. I. Rimkuvienės nuotr.

Gegužės 26–birželio 3 dienomis Bulgarijoje vyko XXVIII-asis Europos rankų lenkimo čempionatas. Lietuvos rankų lenkimo federacijai atstovavo 15-iolika geriausių šalies sportininkų. Tarp jų – ir Klaipėdos rajono sportininkė Inga Rimkuvienė.

 

Iškovojusi antrąją vietą Lietuvos nacionaliniame rankų lenkimo čempionate, I. Rimkuvienė įgijo teisę vykti ir atstovauti Lietuvos rinktinei Europos rankų lenkimo čempionate. Sportininkė dalyvavo čempionate kaire ir dešine rankomis, svorio kategorijoje iki 65 kg.

Kovos prasidėjo kaire ranka. Burtai lėmė pirmąją kovą su Turkijos sportininke, tačiau iš vienos kovos išėjo trys susitikimai su ta pačia sportininke. Rankos pirmojoje kovoje išslydo, todėl atletės buvo rišamos. Kitos dvi kovos jėgos atžvilgiu buvo labai panašios, tačiau I. Rimkuvienė pralaimėjo dėl baudos taškų.

Kita varžovė – ukrainietė. Su ja kova nors ir neužsitęsė, pergalė buvo užskaityta lietuvei. Vėliau gargždiškei teko kovoti su Europos čempionatų prizininke ir nugalėtoja – Moldovos sportininke. Deja, bet po šio susitikimo su stipriai pranašesne tiek jėga, tiek technika sportininke, I. Rimkuvienė užėmė 7-ąją vietą.

Su dešine ranka rajono atstovė užėmė 10-ąją vietą. Iš viso Lietuvos rankų lenkimo komanda į Lietuvą parvežė septynis medalius: du aukso, du bronzos ir tris sidabro.

Spalio mėnesį Turkijoje (Antalijoje) vyks Pasaulio čempionatas. I. Rimkuvienė tikisi per vasarą neprarasti, o tik pagerinti sportinę formą ir siekti kuo aukštesnių rezultatų Pasaulio rankų lenkimo čempionate.

„Mano tikslas – parvežti medalį į Klaipėdos rajoną. Tai padaryti bus sunku, reikės įdėti daug darbo, pastangų, bet kol kvėpuosiu, tol sportuosiu“, – linksmomis ir optimistinėmis nuotaikomis dalinosi sportininkė. I. Rimkuvienė dėkoja Klaipėdos rajono savivaldybės sporto centro direktoriui Vaidui Liutikui už suteiktą finansinę galimybę dalyvauti Europos rankų lenkimo čempionate.

 

Ingos Rimkuvienės nuotraukos:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 387 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,