Mano Gargždai



Oficialiai atidarytas Gargždų miesto skveras

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
 K. Abromavičiūtės nuotr. K. Abromavičiūtės nuotr.

Saulėtą spalio 19-osios popietę Gargždų miesto centre, prie knygyno oficialiai atidarytas rekonstruotas skveras.

 

Skvero rekonstrukcijos darbai buvo pradėti šių metų pavasarį ir, pasak rangovo – UAB „Išskirtinio būsto statybos“ vadovo Mindaugo Citavičiaus, baigti kiek anksčiau, nei planuota: „Skvero rekonstrukcija turėjo būti baigta 2019 m. liepos mėnesį, baigėme anksčiau, nes nesusidūrėme su biurokratija. Pradžioje darbai vyko nelabai sklandžiai, bet vėliau – puikiai.“

Rekonstrukcijos darbų metu visiškai pakeista skvero infrastruktūra: įrengti takeliai, apšvietimas, atnaujinti želdynai. Savo vietą atnaujintoje erdvėje rado įmantrūs suoliukai, taip pat išliko Gargždų miestui dovanotas kalvio rankų darbo suoliukas „Draugėms“, gervių skulptūra.

„Mūsų svajonė – kad skveras priverstų susimąstyti aplinkinių pastatų savininkus, kad čia viskas gražėtų. Planuose yra paviljonas prekybai, pavyzdžiui, gėlėmis. Čia tik pirmas etapas“, – atidarymo ceremonijoje kalbėjo Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktorius Sigitas Karbauskas.

Gargždų miesto seniūnas Saulius Bakšinskis ceremonijos metu užsiminė, kad skvero priežiūrai, dėl sprendimo naudoti dekoratyvinį mulčių, reikės nemažai dėmesio: „Džiaugiamės, bet kartu ir bijome – techniniai sprendimai kiek abejotini. Jau dabar sulaukėme pastabų, kad reikėjo nurinkti nuo medžių sukritusius lapus, šių darbų vykdymui reikėtų steigti naują etatą.“

Simbolinę skvero atidarymo juostą kirpo Klaipėdos rajono savivaldybės mero pavaduotoja Violeta Riaukienė, Administracijos direktorius Sigitas Karbauskas, jo pavaduotoja Ligita Liutikienė, Tarybos narė Andžela Šakinienė, Gargždų seniūnas Saulius Bakšinskis, UAB „Išskirtinio būsto statyba“ vadovas Mindaugas Citavičius.

Rekonstrukcijos darbus, kainavusius apie 140 tūkst. eurų, vykdė UAB „Išskirtinio būsto statyba“.

 

Kristinos Abromavičiūtės nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 160 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,