Mano Gargždai



Laiškas lapiškiams

Įvertinkite šį įrašą
(6 balsai)
Slidinėjimo trasa Utriuose. S. Gulbino nuotr. Slidinėjimo trasa Utriuose. S. Gulbino nuotr.

Pristatome naują portalo mano-gargzdai.lt rubriką „Nuomonės“. Kadangi sulaukiame daugybės Jūsų laiškų, nusprendėme, kad jiems reikia atskiros skilties.

Kviečiame skaityti Vincento Sako pastebėjimus apie slidinėjimo trasą Klaipėdos rajone.

 

Lapių gyventojai, labai gerai žinau žemaičių būdą ir charakterį, suprantu, kad žemaičiams reikia daug laiko suprasti ir išsiaiškinti, kas yra kas. Tada jie į suvoktą dalyką arba idėją kimba visu protiniu ir fiziniu pajėgumu. Tokiu entuziazmu, tokia jėga ir tokiu darbštumu, kad juos sustabdyti gali nebent tik po kojomis išsiveržęs ugnikalnis...

Už Minijos, šalia Gargždų, Utriuose, praėjusio šimtmečio devyniasdešimtaisiais metais Klaipėdos prekybos uostas savo lėšomis įrengė slidinėjimo trasą, pastatė eskalatorių, įvedė apšvietimą, kad čia galėtų slidinėti ne tik Prekybos uosto darbuotojai, bet ir visi Klaipėdos, Gargždų, Vėžaičių, Lapių ir kitų vietovių gyventojai. Po dvidešimties su viršum metų lapiškiai susivokė, kad šis įrenginys gali tapti ne tik šiaip įdomiu techniniu sprendimu, bet ir atnešti jiems nemažai pinigų iš pramogas mėgstančiųjų.

Gaila, kad tolimesnį jų verslumą užgožė informacijos stoka, nes ėmėsi mėgdžioti Druskininkus – būtinai jiems reikia įsigyti ypatingai brangų ir daug elektros energijos imantį sniego „dirbintuvą“. Matyt, reikės dar keliolikos metų, kad lapiškiai suprastų, jog tai neekonomiška ir šiai vietai netinkanti idėja.

Klaipėdos rajono klimatui labiau tiktų dirbtinė slidinėjimo danga, specialios slidės (yra net slidžių, tinkamų šliuožimui nuo kalvų žole, net smėliu). Dirbtinė danga daug pigesnė, greičiau atsiperka, o specialių slidžių nuoma duotų apčiuopiamai didesnę naudą...

 

Vincentas Sakas, Melnragė

1 komentaras

  • Tiesos yra, bet tegul pabando. Kas zino, gal sikart pavyks?
    O po nuotrauka tai reikia istaisyti vietoiu pavadinimus.

    Pranešti Beveik vietinis Šeštadienis, 2014 vasario 15 00:03 Komentaro nuoroda

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 498 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,