Logo
 Spausdinti šį puslapį

„Krante“ – festivalis „Myliu etno“

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Festivalio logo Festivalio logo

2019-ieji paskelbti Žemaitijos metais, tad jau antrą kartą vykstantis Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos etnokultūros entuziasčių Ilonos Tulabienės ir Vitalijos Valaikės inicijuojamas festivalis šiais metais didžiausią dėmesį skirs Žemaitijai ir žemaitiškoms Klaipėdos rajono tradicijoms.

 

Festivalio tikslas – stiprinti Klaipėdos r. ugdymo įstaigų bendruomenių ryšius per etnokultūros ugdymą. Festivalis „Myliu Etno“ prasidėjo dar kovo mėnesį ir startavo mokinių kūrybinių darbų konkursu „Mano Žemaitija“. 13 laureatų darbų reprodukcijos bus išspausdintos kalendoriuje.

Balandžio 9 d. vyks akcija „Žemaitiškų liaudies dainų ir šokių diena mokykloje“, į kurią įsitrauks ir keletas kitų Klaipėdos rajono mokyklų. Šią dieną mokyklose bus mokomasi žemaitiškų liaudies dainų ir šokių. Išmokusieji mokys nemokančius, vyks aktyvios „žemaitiškos“ pertraukos.

Balandžio 10 d. „Kranto“ pagrindinėje mokykloje vyks daug atgarsių pernai sulaukęs šeimų turnyras šmaikščiu pavadinimu „Etnosmegenosūkis“. Čia šeimų komandos varžysis tarpusavyje dėl geriausiai išmanančios apie Žemaitijos regioną titulo. Taip pat visą festivalio savaitę „Kranto“ mokykloje vyks teminės technologijų pamokos su mokytoja Daiva Kontrimiene, per kurias mokiniai mokysis rišti juostas pagal senąsias lietuvių tradicijas. Festivalio veiklas vainikuos balandžio 12 d. baigiamoji vakaronė, kurioje ne tik pristatysime festivalio veiklas, bet ir kartu su „Kranto“ pagrindinės mokyklos mokiniais bei Gargždų kultūros centro Kvietinių skyriaus folkloro ansambliu „Kvėitys“ aiškinsimės gyvenimo ant rubežiaus privalumus, žemaičių drabužių skiriamuosius bruožus, kulinarinio paveldo ypatumus bei apdovanosime mokinių kūrybinių darbų konkurso „Mano Žemaitija“ laureatus.

Festivalį iš dalies finansuoja Klaipėdos rajono savivaldybės administracija, rėmėjai: kepyklėlė-picerija „Ievos skanėstai“, kavinė „Rūta saldainiai ir kava“ ir gėlių salonas „Pas Virginiją“.

Kviečiame sekti festivalio renginius ir dalyvauti veiklose.

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,