Logo
 Spausdinti šį puslapį

Tarybos nario Mindaugo Šunoko siekis – modernus Klaipėdos rajonas

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
M. Šunokas. Asmeninio archyvo nuotr. M. Šunokas. Asmeninio archyvo nuotr.

Tęsiame straipsnių ciklą apie naujuosius Tarybos narius. Šį kartą trumpai supažindinsime su verslo vadybos bakalauru, uostamiesčio eksporto įmonės vadybininku Mindaugu Šunoku.

 

M. Šunokas užaugo Kvietiniuose, mokėsi „Kranto“ pagrindinėje mokykloje, studijuoti pasirinko Klaipėdos universiteto socialinių mokslo fakultete. Su žmona Vita auginantis du vaikus – Vilių ir Smiltę – vyras mėgsta leisti laiką su šeima, keliauti, skaityti istorines knygas, važinėti dviračiu, žaisti krepšinį. Pomėgių – daug ir įvairių, vienas iš neseniai atrastų – maudynės žiemą jūroje.

 

Kurioje srityje (finansai, ekonomika, švietimas...) Jūsų žinios pravers labiausiai? Kodėl?

Visose srityse turėčiau, ką pasakyti ir pasiūlyti, bet labiausiai prie širdies gal būtų socialinė, švietimo, ekonomikos sritys. Kadangi mano darbas susijęs su eksportu, tai teko lankytis daugelyje Europos šalių ir pasisemti įvairios patirties, gerų pavyzdžių, kuriuos, manau, galime pritaikyti savo rajone. Klaipėdos rajonas turi tapti moderniu, kad žmonėms būtų gera čia grįžti ir gyventi, pasikviesti svečius.

 

Kokiomis priemonėmis sieksite gerinti Tarybos darbą?

Mane išrinko žmonės, tai dirbsiu jiems. Svarbiausia – atstovauti jų interesams, kiekvienas turi būti išgirstas ir išklausytas.

 

Kokias įžvelgiate problemas rajone?

Pagrindines problemas, kaip miesto išorė, tikriausiai jau minėjo ne vienas Tarybos narys, tad nenorėčiau kartotis. Viena iš aktualių problemų mieste – parkavimo vietos centre nebuvimas.

Kad problemos būtų išspręstos, reikia įrodyti jas argumentais, nebijoti prisiimti atsakomybės ir rodyti inciatyvą, kartais ne vien žodžiais, bet ir realiais darbais.

 

Kaip planuojate derinti darbą su Tarybos nario pareigomis?

Viskas yra įmanoma šiais naujais, technologijų laikais, kadangi dabar daugelį darbų galima atlikti nebūnant darbo vietoje, tad problemų iškilti neturėtų.

 

Kaip manote, ar senieji Tarybos nariai neužgoš naujųjų?

Aš randu bendrą kalbą tiek su senu, tiek su jaunu, svarbu, kad žmonės suprastų, jog nepakeičiamų nėra, kuo anksčiau tai supranti, tuo lengviau darosi gyventi, produktyviau dirbti.

 

Rinkimuose į Klaipėdos rajono tarybą su TS-LKD dalyvavęs Mindaugas Šunokas surinko 830 rinkėjų balsų.

Darbą Taryboje pradėjo 7 nauji nariai: Vytautas Butkus, Raimundas Daubaris, Arvydas Katkus, Rasa Linkienė, Loreta Piaulokaitė-Motuzienė, Justas Ruškys ir Mindaugas Šunokas.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,